0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaDomači zeliščni pripravki za lase

Domači zeliščni pripravki za lase

MORDA VAS ZANIMA

Uporaba zelišč je res pestra, njihovo gojenje pa nič preveč zahtevno. Naši lasje in lasišče so velikokrat zelo obremenjeni zaradi šamponov in barv. Težave z lasmi in lasiščem poskušamo reševati na različne načine. Najbolj si bomo pomagali, če si sami pripravimo prelive in vodice za izpiranje iz domačih sestavin.

- Oglas -

lasje

Če imate doma vsaj nekaj zelišč, jih dobro izkoristite in si za utrujene lase pripravite kisov zeliščni preliv za lase ali zeliščni preliv za izpiranje. Zelišče za pripravek izberemo na podlagi tega, za kaj potrebujemo dodatno nego oziroma kaj želimo s pripravkom doseči:

  1. Če želimo doseči močnejše lase, so odlične koprive. Vsebujejo minerale in vitamine, ki odlično nahranijo lase.
  2. Sivka s svojim eteričnim olje pomirja lasišče in pomaga, da se razmere umirijo tako, da nimamo več suhih las ali pa da se mastno lasišče umiri in nimamo več mastnih las. Priporočljivo za občutljiva lasišča.
  3. Rožmarin pospešuje prekrvavitev lasišča in spodbuja rast las ter odpravlja prhljaj.
  4. Kamilica blaži vnetja, umirja lasišče. Pri dodajanju cvetov kamilic ne pretiravamo, saj imajo intenzivno zlato naravno barvo in se zato čisti kamilični pripravki uporabljajo za posvetlitev las.

Večino zelišč lahko gojimo na domačem vrtu ali kot posodovko. Čez leto lahko liste in cvetove sušimo in primerno shranimo za zimo. Rožmarin pa je čez zimo zelen, tako imamo listke vedno na voljo …

- Oglas -

Recepte za pripravke in nasvete za uporabo najdete v tiskani reviji Bodi eko, december 2016 >>

.

NAJNOVEJŠE