Ajdova juha

- Oglas -

Ajdova juha je preprosta, a izjemno okusna jed. Ajdova kaลกa doda znaฤilen oreลกฤkast priokus in bogato teksturo, ki vas bo navduลกila ลพe ob prvem griลพljaju. Dodajte sveลพo zelenjavo, ฤesen ali druga zeliลกฤa, da ustvarite preprosto, a hranljivo jed, primerno za kosilo ali veฤerjo.

Sestavine (4 porcije):

  • 100 g ajde, sol
  • 3 krompirji
  • 1 peterลกilj
  • 1 velik korenฤek
  • 2 spomladanski ฤebuli
  • 2 ลพlici olja
  • 1200 ml zelenjavne juhe
  • 4 ลพlice kuhanega velikega fiลพola
  • sol

Priprava:

  1. V loncu zavrite pribliลพno 150 ml vode. Dodajte sol in ajdo. Kuhajte 2-3 minute. Nato odstavite in pustite v vodi pribliลพno 30 minut.
  2. Krompir operite, olupite in nareลพite na kocke. Oฤistite peterลกilj in korenje ter ju nareลพite na manjลกe koลกฤke. ฤŒebulo oplaknite in jo drobno sesekljajte.
  3. V ponvi segrejte olje in na njem prepraลพite bele dele ฤebule. Prilijte juho. Ko zaฤne vreti, dodajte korenasto zelenjavo in krompir ter pustite, da se skuhata.
  4. Ko se zelenjava v loncu zmehฤa, v juho dodajte ajdovo kaลกo, fiลพol in ฤebulne kalฤke. Vse skupaj segrejte. Juho zaฤinite s soljo po okusu in odstavite.
- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI