- Oglas -
Ajdova juha je preprosta, a izjemno okusna jed. Ajdova kaลกa doda znaฤilen oreลกฤkast priokus in bogato teksturo, ki vas bo navduลกila ลพe ob prvem griลพljaju. Dodajte sveลพo zelenjavo, ฤesen ali druga zeliลกฤa, da ustvarite preprosto, a hranljivo jed, primerno za kosilo ali veฤerjo.
Sestavine (4 porcije):
- 100 g ajde, sol
- 3 krompirji
- 1 peterลกilj
- 1 velik korenฤek
- 2 spomladanski ฤebuli
- 2 ลพlici olja
- 1200 ml zelenjavne juhe
- 4 ลพlice kuhanega velikega fiลพola
- sol
Priprava:
- V loncu zavrite pribliลพno 150 ml vode. Dodajte sol in ajdo. Kuhajte 2-3 minute. Nato odstavite in pustite v vodi pribliลพno 30 minut.
- Krompir operite, olupite in nareลพite na kocke. Oฤistite peterลกilj in korenje ter ju nareลพite na manjลกe koลกฤke. ฤebulo oplaknite in jo drobno sesekljajte.
- V ponvi segrejte olje in na njem prepraลพite bele dele ฤebule. Prilijte juho. Ko zaฤne vreti, dodajte korenasto zelenjavo in krompir ter pustite, da se skuhata.
- Ko se zelenjava v loncu zmehฤa, v juho dodajte ajdovo kaลกo, fiลพol in ฤebulne kalฤke. Vse skupaj segrejte. Juho zaฤinite s soljo po okusu in odstavite.
- oglas -