Ajdova juha

- Oglas -

Ajdova juha je preprosta, a izjemno okusna jed. Ajdova kaša doda značilen oreščkast priokus in bogato teksturo, ki vas bo navdušila že ob prvem grižljaju. Dodajte svežo zelenjavo, česen ali druga zelišča, da ustvarite preprosto, a hranljivo jed, primerno za kosilo ali večerjo.

Sestavine (4 porcije):

  • 100 g ajde, sol
  • 3 krompirji
  • 1 peteršilj
  • 1 velik korenček
  • 2 spomladanski čebuli
  • 2 žlici olja
  • 1200 ml zelenjavne juhe
  • 4 žlice kuhanega velikega fižola
  • sol

Priprava:

  1. V loncu zavrite približno 150 ml vode. Dodajte sol in ajdo. Kuhajte 2-3 minute. Nato odstavite in pustite v vodi približno 30 minut.
  2. Krompir operite, olupite in narežite na kocke. Očistite peteršilj in korenje ter ju narežite na manjše koščke. Čebulo oplaknite in jo drobno sesekljajte.
  3. V ponvi segrejte olje in na njem prepražite bele dele čebule. Prilijte juho. Ko začne vreti, dodajte korenasto zelenjavo in krompir ter pustite, da se skuhata.
  4. Ko se zelenjava v loncu zmehča, v juho dodajte ajdovo kašo, fižol in čebulne kalčke. Vse skupaj segrejte. Juho začinite s soljo po okusu in odstavite.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI