- Oglas -
Ajdova juha je preprosta, a izjemno okusna jed. Ajdova kaša doda značilen oreščkast priokus in bogato teksturo, ki vas bo navdušila že ob prvem grižljaju. Dodajte svežo zelenjavo, česen ali druga zelišča, da ustvarite preprosto, a hranljivo jed, primerno za kosilo ali večerjo.
Sestavine (4 porcije):
- 100 g ajde, sol
- 3 krompirji
- 1 peteršilj
- 1 velik korenček
- 2 spomladanski čebuli
- 2 žlici olja
- 1200 ml zelenjavne juhe
- 4 žlice kuhanega velikega fižola
- sol
Priprava:
- V loncu zavrite približno 150 ml vode. Dodajte sol in ajdo. Kuhajte 2-3 minute. Nato odstavite in pustite v vodi približno 30 minut.
- Krompir operite, olupite in narežite na kocke. Očistite peteršilj in korenje ter ju narežite na manjše koščke. Čebulo oplaknite in jo drobno sesekljajte.
- V ponvi segrejte olje in na njem prepražite bele dele čebule. Prilijte juho. Ko začne vreti, dodajte korenasto zelenjavo in krompir ter pustite, da se skuhata.
- Ko se zelenjava v loncu zmehča, v juho dodajte ajdovo kašo, fižol in čebulne kalčke. Vse skupaj segrejte. Juho začinite s soljo po okusu in odstavite.
- oglas -