Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Zdravje & prehrana9 stvari, zaradi katerih se lahko zredite

9 stvari, zaradi katerih se lahko zredite

MORDA VAS ZANIMA

Sprijaznimo se, shujšati je veliko težje, kot pa nabrati tistih nekaj kilogramov. Vendar pa je težko shujšati ob današnjih obloženih policah, ki se kar same ponujajo.

- Oglas -

Zato bomo preverili, kateri izdelki in navade vas potencialno delajo debele.

DebelostVaš partner
Veliko žensk je pripravljeno pojesti nekaj, česar po navadi ne bi, samo zato, ker bi to rad jedel vaš partner. V takšnih primerih je priporočljiv žvečilni gumi. Če se je vaš partner lotil dvojnega ‘cheeseburgerja’, vi pa niste lačni, vendar bi mu vseeno radi ustregli, enostavno vzemite žvečilni gumi.

Razmetano stanovanje
Ko je vaše stanovanje razmetano, se verjetno ne počutite najbolje. Če se ne počutite najbolje, pomeni, da ste verjetno tudi brez kontrole. Takrat pa je najbolj primerna tarča za sprostitev tesnobe vaš hladilnik. Zato raje pospravite malo na okoli.

Ljubezen do vina
Kalorije, ki pridejo od vina ali cocktailov se seveda poznajo. Vprašajte se, ali je res potrebno piti toliko vina, ali se da to razvado omejiti.

- Oglas -

Računalnik
Računalnik vas lahko zamoti za več ur. V tem času pa verjetno pojeste veliko hitrih prigrizkov, namesto, da bi šli ven in počeli kaj bolj aktivnega.

Otroci
Veliko staršev skrbi za zdravje otrok, zato so jih navadili, da jedo večkrat na dan. Problem pa je v tem, da velikokrat tudi vi jeste z njimi, čeprav vam (niti njim) ne bi bilo potrebno.

Služba
Služba je velikokrat lahko stresna. Zato veliko ljudi poseže po slaščicah, da bi znižali nivo stresa. To pa seveda ni dobro, zato poskusite to navado omejiti, ali pa jo nadomestiti s čim bolj zdravim.

Žleza ščitnica
Premalo ali pa preveč aktivna žleza ščitnica je pogost pojav pri ženskah. Če ste se zredili pa nekaj kilogramov, imate suho kožo in se počutite počasnejše, potem je to lahko znak, da bo potrebno obiskati zdravnika. Dobra novica pa je, da je v večini primerov to stanje ozdravljivo.

Hladilnik
V hladilniku se vedno najdejo ostanki kakšnih dobrot, ki vas velikokrat premamijo. Zato očistite hladilnik te nezdrave hrane.

Prijatelji
Čeprav se sliši neumno, je neka raziskava pokazala, da je debelost nalezljiva. Po navadi se jo nalezete od ljudi, s katerimi se družite največ – vaših prijateljev.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×