Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Zdravje & prehranaKako se pred gripo zaščititmo v službi?

Kako se pred gripo zaščititmo v službi?

MORDA VAS ZANIMA

Ker se sezona gripe počasi približuje, je potrebno narediti čim več, da bi se je lahko mirno izognili. Vendar pa kot nas že večina ve, so javni prostori po navadi pravo leglo bacilov, bakterij ter virusov.

- Oglas -

Vendar pa ni na to potrebno gledati s pridihom pesimizma, saj lahko sami postorimo ogromno, da se ne nalezemo sezonske gripe v tem obdobju.

Če le imate možnost, potem delo raje opravljajte v tem času doma

Z delodajalcem se pogovrite o ugodnostih, katere vam in njemu nudi zavetje vašega doma. Tako boste preprečili povišanje tistih ’herojev’ kateri žrtvujejo svoje zdravje zaradi službe. Takšni ljudje so ponavadi krivi za porast obolenj, zato ne poskušajte biti eden izmed teh.

V službo si prinesite rastline

Krvomočnica je primerna rastlina, saj njeni listi oddajajo fitoncide, ki ubijajo bakterije. Zato podrgnite liste te rastline ob vaše dlani ali pa vdihnite malo vonja, ki ga rastlina oddaja. Nekateri znanstvniki z Univerze v Teksasu celo ugotavljajo, da lončnice dvigujejo telesno imunost delavcev v okolju, katero je obdano z rastlinami.

Jejte še bolj zdravo med sezono gripe

- Oglas -

Pica ali hamburger seveda nista zdrva hrana, saj na tak način dvigujete telesno težo, ob enem pa slabite vaš imunski sistem. Zato je priporočljivo, da za zajtrk popijete sveže stisnjen sok, ali pa čaj z limono, ter ostalo sadje, ki je polno vitaminov. Za prigrizek pa je priporočljivo, da s seboj na delovno mesto prinesete tablico temne čokolade. Prav tako pa je potrebno tudi za kosilo jesti zdravo in predvsem svežo hrano, ki bo napolnila vaše telo z vitamini in minerali, ki so še toliko bolj pomembni v tem prehodnem času.

Redno si umivajte roke

Verjetno je ta stavek postal že malo klišejski, vendar še kako drži. Kar pomislite, kolikokrat se nevede dotaknete kljuke, katero je pred vami prijelo že nešteto ljudi, ali pa ste se dotaknili stikala, katerega prav tako uporablja ogromna množica ljudi. Pa da ne boste mislili, da je vaš mobilni telefon kaj bolj sterilen. Bakterije in virusi so povsod in tega se je potrebno zavedati. Zato si večkrat na dan umijte roke, saj se vam lahko to dejanje nevede obrestuje.

Povišajte stopnjo vlažnosti vašega prostora

Epidemična gripa ali prehlad se začneta že takrat, ko prvič vklopimo gretje. Zrak v teh mesecih postane bolj suh, to pa je odličen pogoj za porast virusov. Ti se hitreje širijo pri stopnji vlažnosti, ki znaša 20 – 35%. Priporočljivo je v ta namen imeti v prostoru kakšen vlažilec zraka, saj lahko bistveno pripomore k zmanjšanju virusnih obolenj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×