0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Osebna rast7 znakov, da telefon uničuje vajin odnos

7 znakov, da telefon uničuje vajin odnos

MORDA VAS ZANIMA

Številne aplikacije za pametne telefone so zasnovane tako, da poskrbijo za hitro dozo dopamina. Tako ni presenetljivo, da se lahko precej hitro razvije odvisnost, saj naši centri za užitek zahtevajo novo, po možnosti večjo dozo, takoj ko učinek predhodne popusti. Odvisnost od telefona in drugih elektronskih naprav je tako primerljiva z drugimi oblikami odvisnosti. Če postane telefon središče našega življenja, trpijo praktično vsa druga področja – vključno s partnerskim odnosom.

- Oglas -

Imate občutek, da se je tudi vaš partner ujel v past odvisnosti od pametnega telefona in da to počasi, a zanesljivo načenja vajin odnos? Preverite, kateri so najočitnejši znaki, da vajine težave izvirajo prav iz partnerjevih nezdravih navad, povezanih z uporabo telefona …

1. Partner pogosto presliši, kar mu poveste

Občasno se lahko tako zatopimo v specifično dejavnost, da popolnoma odmislimo svet in ljudi okoli sebe. Gre za običajen pojav, ki ne zahteva posebnega ukrepanja. Vendar pa po drugi strani ni sprejemljivo, da partner zaradi popolne zatopljenosti v telefon večinoma presliši vaše besede in da se morate nenehno boriti za njegovo pozornost.

2. Partner se začne brez telefona hitro dolgočasiti

Ali mora imeti partner ves čas v roki telefon, sicer mu postane dolgčas? Morda pogosto zgrabi telefon kar sredi pogovora z vami ali med skupnim ogledom filma? Ali niti ne zazna, da je tovrstno obnašanje problematično? Vas obtožuje, da pretiravate, če omenite, da vas njegove navade motijo? Vse to so znaki, da ste se znašli v ljubezenskem trikotniku, ki ga poleg vas in vašega partnerja sestavlja njegov pametni telefon.

- Oglas -

3. Partnerjevo obsedenost s telefonom so opazili tudi drugi

Nemalokrat je težko zaupati lastni presoji situacije. Tako so lahko koristna opažanja drugih ljudi, saj z njihovo pomočjo lažje ocenimo ustreznost lastne perspektive. Če so partnerjeve problematične navade, povezane s telefonom, opazili tudi drugi ljudje, na primer vaši ali njegovi sorodniki, je to vsekakor zelo pomenljivo.

4. Partner je zaradi telefona pogosto pod stresom

Pametni telefon je lahko sicer po eni strani vir hitrega užitka oziroma doze dopamina, vendar je nemalokrat tudi vir stresa. Za stres je lahko na primer kriva pogosta uporaba družbenih omrežij in (nezavedno) primerjanje z drugimi. Odvisnost od telefona lahko tako privede do pogoste napetosti, kar lahko prav tako ogroža partnerski odnos.

5. Zaradi telefona trpi vajino spolno življenje

Ali partner telefon pogosto prinese tudi v spalnico oziroma v posteljo? Ta navada je lahko posebno nevarna za partnerski odnos, saj začne zaradi nje pogosto trpeti spolno življenje oziroma intimnost med partnerja, ki vključuje tudi nežnost, zaupne pogovore pred spanjem itn.

6. Partner uporablja telefon kot ščit pred resnimi pogovori

Za uspešno reševanje konfliktov so v odnosu občasno potrebni pogovori, ki so vse prej kot prijetni. Tovrstni pogovori so sicer lahko zelo naporni, vendar izogibanje resnim temam pogosto ogrozi partnerski odnos, zato je nujno, da si vzameta čas zanje. Seveda pa je težko pričakovati napredek, če se eden od partnerjev v kriznih trenutkih pogosto zateče k telefonu in ga uporabi kot nekakšen ščit, s katerim se zavaruje pred neprijetnim pogovorom. Ta navada je precej očiten znak, da zaradi partnerjeve odvisnosti od telefona trpi vajin odnos.

- Oglas -

7. Pogosto imate občutek, da telefon partnerju pomeni več kot vi

Zaupajte svojim občutkom. Če imate zaradi partnerjevih navad, povezanih s telefonom, pogosto občutek zapuščenosti oziroma občutek, da niste ljubljeni, ni smiselno, da poskušate te občutke ignorirati, saj bo postajala zamera postopoma vse intenzivnejša. Če partner ignorira vaše občutke ali se jim celo posmehuje, lahko to razumete kot dokaz, da mu telefon resnično pomeni več kot vi oziroma vajin odnos.

.

NAJNOVEJŠE