0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

VideoKamere ujele ljubko lisičjo družinico

Kamere ujele ljubko lisičjo družinico

MORDA VAS ZANIMA

Lisice so zelo družabna bitja. Lisice so zelo skrbne matere. Ko se skotijo mladiči, mama ostane z njimi v brlogu, medtem ko jim oče ali drugi člani skupine prinašajo hrano. Mladiči so rojeni slepi in nemočni, zato potrebujejo veliko nege in zaščite. Po približno dveh tednih odprejo oči in začnejo raziskovati okolico brloga. Mati lisica hrani mladiče z mlekom približno mesec dni, nato pa začnejo jesti trdno hrano, ki jo prinese oče.

- Oglas -
Lisice
Foto: Wallace River Photography

Lisice so znane po svoji družabni naravi. Čeprav so večinoma samotarske živali, se lahko povežejo v socialne skupine, zlasti v obdobju vzreje. V skupini je običajno dominantni par, ki se pari, medtem ko ostali člani skupine pomagajo skrbeti za mladiče. Med seboj komunicirajo z različnimi zvoki, telesno govorico in vonji.

Mlada lisica se uči
Foto: Wallace River Photography

Ko mladiči lisic zrastejo, jih starši učijo preživetja. To vključuje učenje, kako loviti, kako se izogniti nevarnostim in kako komunicirati z drugimi lisicami. Ta proces traja približno sedem mesecev, nato pa mladiči zapustijo brlog in začnejo samostojno življenje. Tudi po tem, ko zapustijo brlog, lahko mlade lisice ostanejo v stiku s svojimi starši ter brati in sestrami, kar priča o družabni naravi teh živali.

NAJNOVEJŠE