Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Dom & energija5 trikov za lažje vzdrževanje čistoče v stanovanju

5 trikov za lažje vzdrževanje čistoče v stanovanju

MORDA VAS ZANIMA

Imate občutek, da vam čiščenje vzame ogromno časa? Se vam zdi, da vaše stanovanje ni nikoli zares čisto? Ali pa imate morda težave pri iskanju čistil, ki bi bila učinkovita, obenem pa zdravju in okolju prijazna? Podobno kot na mnogih drugih področjih je tudi pri čiščenju pametno poznati nekaj drobnih trikov, s pomočjo katerih lahko prihranite čas in energijo ter poskrbite, da bo vaše stanovanje čisto brez uporabe potencialno škodljivih čistil. V tokratnem članku vam predstavljamo pet takšnih trikov, ki vam bodo zagotovo v pomoč pri vzdrževanju čistoče v vašem stanovanju …

1. Očistite notranjost kabine za tuširanje kar med samim tuširanjem

- Oglas -

Čiščenje stanovanja bo precej manj naporno in zamudno, če boste za posamezna opravila poskrbeli kar mimogrede. Če vam čiščenje notranjosti vrat oziroma sten kabine za prhanje ni najbolj pri srcu, še posebej ko ste povsem oblečeni, kar verjetno velja za večino ljudi, vam svetujemo, da temu opravilu vsakodnevno namenite kakšno minutko, medtem ko se pripravljate, da se oprhate. Tako se na površini ne bo mogla nakopičiti trdovratna umazanija, ki bi zahtevala ogromno napora pri odstranjevanju. V bližini kabine je torej dobro imeti posebno ščetko za to opravilo, ki bo odslej zaključeno, kot bi mignili. Če vam težave povzroča predvsem odstranjevanje vodnega kamna s kopalniške opreme, pa vam svetujemo, da po vsaki uporabi na hitro obrišete preostanek vodnih kapljic. Ta navada vam bo prišla hitro v kri in sčasoma boste to naredili popolnoma samodejno, brez posebnega razmišljanja – kasneje pa boste imeli seveda na ta račun bistveno manj dela pri čiščenju.

2. Vedno posesajte obe strani preproge

Preproge so eden tistih predmetov v našem stanovanju, na katerih se zelo hitro nakopiči trdovratna umazanija. Malce bolj temeljito sesanje preprog lahko tako poskrbi, da bo vaš dom mnogo bolj higieničen, kot bi bil sicer. Tako vam svetujemo, da pri sesanju preprogo vedno obrnete in jo posesate še z druge strani, kar je nekaj, kar naredijo le redki. S tem lahko nekoliko podaljšate čas med posameznimi globinskimi čiščenji. Če želite poskrbeti za dodatno osvežitev preproge, pa vam priporočamo, da po njej posujete sodo bikarbono, počakate nekaj ur in na koncu preprogo posesate.

Vzdrževanje čistoče v stanovanju

3. Pri čiščenju si pomagajte z zobno pasto

Znano je, da je mogoče mnoga čistila, polna škodljivih kemikalij, brez posebne škode zamenjati z alkoholnim kisom ali s sodo bikarbono. Vendar pa obstaja še ogromno drugih varnih sestavin, ki so lahko zelo kakovostna zamenjava za klasična čistila. Mednje med drugim sodi tudi zobna pasta, ki je še posebej koristna za odstranjevanje madežev s sten, loščenje srebrnine in pip ter za čiščenje športne obutve.

4. Za čiščenje kuhinjskih desk uporabite sol in limono

Deske za rezanje lahko hitro postanejo pravo gojišče bakterij, zato je zelo pomembno, da skrbite za redno in temeljito čiščenje teh pripomočkov. Pri tem sta vam lahko v veliko pomoč dve preprosti sestavini – sol in limona. Leseno kuhinjsko desko najprej posujte s soljo, nato pa jo zdrgnite s koščkom limone. Pustite učinkovati čez noč, preden desko operete pod vodo.

5. Bodite kreativni pri uporabi pomivalnega stroja

- Oglas -

Pomivalni stroj ni uporaben le za pomivanje posode. V njem lahko operete še marsikaj drugega – od otroških igrač do čopičev za ličila in krtač za lase – in s tem prihranite nekaj dragocenega časa in energije. Preverite le, ali predmeti, ki jih nameravate oprati v pomivalnem stroju, prenesejo visoko temperaturo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×