0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana5 skrivnosti za boljše zdravje

5 skrivnosti za boljše zdravje

MORDA VAS ZANIMA

Razkrivamo vam pet preprostih načinov, kako kar najbolje poskrbeti za svoje zdravje in počutje.

- Oglas -

Nasveti za boljše počutje

Nepasterizirani med

Vsebuje veliko naravnih antibiotikov in zdravilnih encimov, če pa ga »grizljate«, ko ste bolni, se lahko (od navadnih viroz) pozdravite tri dni prej.  Na Univerzi Illinois so dokazali, da med ubija bakterije, ki povzročajo infekcijo sinusov in prehlad. Dve žlici na dan lahko umirita tudi vneto grlo in zmanjšata kašelj.

Temna čokolada

Temna čokolada vsebujejo flavonoide, ki pomagajo pri boljšem pretoku krvi v možganih, kar pomeni, da si boste bolje zapomnili stvari in imeli naslednji dve uri povečano koncentracijo. Seveda pa zaradi prevelike vsebnosti sladkorja vzemite tako, ki vsebuje vsaj 70 % kakava.

- Oglas -

Z zelenim čajem proti utrujenosti

Vedno več ljudi dnevno spije kar nekaj skodelic zelenega čaja. Pravijo, da imajo zato dovolj energije, da zdržijo naporen dan in so bolj skoncentrirani v službi. Raziskava kalifornijske univerze pa je dokazala, da sestavine zelenega čaja pomagajo možganom, da bolje funkcionirajo.

Dihanje za sproščanje

Proti stresu, ki se nabira ves dan, in kriznih situacijah se je najlažje umiriti tako, da postanete pozorni na svoje dihanje.  Počasi vdihnite zrak, štejete do šest in začutite, kako se polnijo pljuča in trebuh, nato pa počasi izdihnite med štetjem do šest (število lahko čez čas povečate). Ponavljajte, dokler se ne počutite bolje.

Z ribami nad gube

Za lepo in zdravo kožo bi morali vsaj trikrat na teden jesti ribe. Tako bi za 30 % zmanjšali gube in povešeno kožo, saj ribe vsebujejo minerale, proteine in omega 3 maščobne kisline, ki negujejo kožo in spodbujajo obnovo kolagena.

.

NAJNOVEJŠE