Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaNarastek iz ajdove kaše z zelenjavo

Narastek iz ajdove kaše z zelenjavo

MORDA VAS ZANIMA

Narastek iz ajdove kaše, pri katerem uporabimo sezonsko zelenjavo, da je jedilnik še bolj pester in zdrav.

- Oglas -

Narastek iz ajdove kaše z zelenjavo

Sestavine za 4 osebe

  • 300 g ajdove kaše
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 300 g sezonske zelenjave (por, šparglji, grah ipd.)
  • 4 korenčke
  • 250 g tofuja
  • 2 jž pšenične oz. pirine moke
  • 2 jž kokosove maščobe
  • 2 jž sojine omake
  • 1 čž zelišče soli
  • 1 jž naravne jušne osnove
  • 1 čž koprca
  • 2 jž zeliščne omake s čemažem ali baziliko
  • 3 jž oljčnega olja

Priprava

  1. Ajdovo kašo kuhamo v vodi v razmerju 1:2,5-3. Vodi dodamo jušno osnovo in malenkost osolimo. Kuhamo na malem ognju približno 10 minut. Odstavimo in pustimo nabrekati še nekaj minut.
  2. V ponvi na maščobi prepražimo sesekljano čebulo. Ob koncu praženja dodamo še sesekljan česen in na grobo naribano korenje.
  3. Posebej na maščobi na kratko prepražimo še poljubno sezonsko zelenjavo, npr.: na kolobarje narezan por, na koščke narezane šparglje … Dušimo le na kratko, da zelenjava ostane hrustljava. Ko je podušena, jo vmešamo v ajdovo kašo.
  4. V mešalniku zmeljemo tofu, ki smo mu dodali moko, 1 dl vode, sojino omako, oljčno olje, zeliščno sol in  zelišča. Maso zmeljemo da postane popolnoma homogena.
  5. Kuhani ajdovi kaši dodamo pripravljeno zelenjavo ter vmešamo  kremo iz tofuja. Maso dobro premešamo in jo preložimo v pomaščen pekač z visokimi robovi.
  6. Posujemo s poljubnimi semeni in zapečemo 20 min pri temperaturi 200°C. Rahlo ohlajeno razrežemo na večje kocke. Postrežemo na krožnikih in ponudimo s solato.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×