Zdravje & prehrana5 naravnih rešitev za bolj bele zobe

5 naravnih rešitev za bolj bele zobe

MORDA VAS ZANIMA

Beljenje zob lahko privede do poškodbe sklenine in drugih težav, zato se večinoma odsvetuje. A kaj storiti, če se ne želite odpovedati sijočemu nasmehu? Na srečo obstajajo povsem naravne rešitve, ki vam lahko pomagajo do bolj belih zob. Pomembno je, da vztrajate pri metodi, ki jo izberete, saj rezultati verjetno ne bodo vidni že na začetku. Potrpežljivost se vam bo zagotovo obrestovala. Priporočljivo je, da na začetku posnamete fotografijo svojih zob, saj boste tako lažje spremljali spremembe oziroma napredek.

- Oglas -

Beljenje zob

Kokosovo olje

Poleg številnih drugih možnosti uporabe kokosovega olja v kozmetične namene je olje uporabno tudi za doseganje bolj belih zob. Uporabite ga lahko na različne načine. Ena od možnosti je, da po običajnem ščetkanju na zobe nanesete kokosovo olje, druga pa, da žlico kokosovega olja nekaj minut žvrkljate v ustih. Daljši čas pomeni tudi boljše rezultate. Še ena možnost, ki jo imate, je, da kokosovo olje dodate zobni pasti in si nato z mešanico umijete zobe. Poleg belilnega učinka bo kokosovo olje poskrbelo tudi za bolj zdrave dlesni, saj je znano po svojih antibakterijskih lastnostih.

Jabolčni kis

Je obarvanje vaših zob posledica pogostega pitja kave ali kajenja? V tem primeru lahko posežete po jabolčnem kisu, še enem vsestransko uporabnem zdravilnem in kozmetičnem sredstvu iz domače kuhinje. Zobe si enostavno umijte s ščetko, ki ste jo pred tem namočili v jabolčni kis. Zaradi kisline pri tej metodi sicer obstaja določena nevarnost poškodbe sklenine, zato je pomembno, da si zobe po ščetkanju s kisom umijete še z običajno zobno pasto. Po možnosti izberite pasto, ki ne vsebuje fluora. Mnogi, ki so že preizkusili to tehniko naravnega beljenja zob, poročajo, da so rezultati primerljivi s tistimi po profesionalnem čiščenju. Običajno pa je treba počakati vsaj mesec dni, da opazite belilne učinke.

Jagode

Jagode so okusno in zdravo sadje, ki je že dolgo znano po svojem belilnem delovanju. Tudi mnoge zvezdnice naj bi uporabljale to metodo naravnega beljenja zob. Postopek je povsem enostaven. Preprosto pretlačite nekaj jagod in nato pasto nanesite na zobe ter pustite učinkovati nekaj minut. Na koncu dobro sperite. Rezultati naj bi bili pri tej tehniki opazni hitreje kot pri drugih naravnih metodah za beljenje zob.

Kurkuma

- Oglas -

Morda se vam zdi nekoliko nenavadno, da bi za beljenje zob uporabili začimbo, ki je rumene barve. A metoda, ki jo že dolgo časa uporabljajo v Indiji, naj bi zares delovala, kot poročajo mnogi. Seveda pa je tudi v tem primeru potrebna potrpežljivost. Tudi pri uporabi kurkume je postopek zelo preprost. Kurkumi dodajte nekaj kapljic vode, da dobite gosto pasto, s katero si nato enkrat na dan umijte zobe. Poleg bolj belih zob lahko tudi pri uporabi kurkume pričakujete bolj zdrave dlesni. Kurkuma naj bi namreč preprečevala pojav določenih bolezni dlesni, denimo gingivitisa.

Aktivno oglje

Še ena neobičajna barvna rešitev za beljenje zob je aktivno medicinsko oglje, ki ga verjetno poznate kot zdravilo za prebavne težave. Za bolj intenzivno belino si zobe umijte z ogljem v prahu ali z mešanico oglja in zobne paste. Oglje bo poskrbelo tudi za boljši zadah, saj je znano po dobri absorpciji strupenih snovi. Pazite le, da pred ščetkanjem zob z ogljem zaščitite svoja oblačila.

NAJNOVEJŠE