Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Astro5 astroloških znamenj z izredno močno, pogosto pa tudi toksično osebnostjo

5 astroloških znamenj z izredno močno, pogosto pa tudi toksično osebnostjo

MORDA VAS ZANIMA

Zagotovo ste že kdaj ob kom pomislili, da gre za osebo z močno osebnostjo. Konotacije, povezane s tem izrazom, so sicer lahko zelo različne – tako pozitivne kot negativne. Ljudje z močno osebnostjo so po eni strani pogosto zelo karizmatični in privlačni, po drugi strani pa so lahki tudi pretirano glasni, agresivni in vsiljivi. To, kako »močna« bo naša osebnost, je vsaj v določeni meri povezano tudi z našim osnovnim astrološkim znamenjem. Določena znamenja pri tem še posebej izstopajo …

1. Lev

- Oglas -

Levi veljajo za izredno odločne osebe. Ko se odločijo, da želijo nekaj doseči, jih ne more nič ustaviti. Njihova vztrajnost in moč sta nezgrešljivi. Oklevanje in pretirano tehtanje različnih možnosti vidijo kot znak šibkosti. Četudi se vam morda zdi, da njihovi načrti niso najbolj racionalni, je bolje, da svoje mnenje zadržite zase, saj si ne bodo premislili. Še več: vaše dobronamerne nasvete bodo dojeli kot nekaj, kar otežuje njihovo pot do želenega cilja, zato bodo hitro pokazali negativno plat svoje močne osebnosti. Ne bodo pomišljali dvakrat, če vas bo treba spraviti s poti. Levi znajo biti namreč tudi izredno sebični in slepi za težave, ki jih povzročajo drugim.

2. Škorpijon

Prepiranje s škorpijoni je bitka, katere zmagovalec je znan že vnaprej. Ljudje, ki imajo tesnejše stike s škorpijoni, se poskušajo tako običajno za vsako ceno izogniti konfliktnim situacijam, ki so lahko v tem primeru še posebej izčrpavajoče. Škorpijoni so izredno analitične osebnosti, ki bodo vedno našle (navidezno) luknjo v vaših argumentih, pri tem pa lahko postanejo posmehljivi ali celo žaljivi. Sobivanje s škorpijoni tako pogosto pomeni, da morate prenašati stalne sodbe, ne da bi se lahko zares odzvali nanje.

3. Dvojčka

Se spomnite tistega sošolca, ki si je stalno izbiral nove žrtve, iz katerih se je nato neumorno norčeval? Obstaja precejšnja verjetnost, da je bil po horoskopu dvojček. Njihove izjave so sicer na prvi pogled pogosto videti neškodljive, saj imajo dvojčki odličen smisel za humor, obenem pa so zelo karizmatični, zato jim večkrat pogledamo skozi prste, tudi ko je njihovo obnašanje že zdavnaj preseglo meje dobrega okusa. Če so soočeni s kritiko, lahko sicer postopoma uvidijo, da to, kar počnejo, ni sprejemljivo. Težava je predvsem ta, da se jim običajno nihče ne želi zameriti, zato ostajajo ljudje okoli njih tiho, tudi ko bi bilo nujno spregovoriti.

4. Bik

Diplomatski pristop je za bike povsem neznan koncept. Tako zelo težko sprejemajo kompromise. Skozi življenje potujejo kot nekakšna rušilna krogla. Do želenih ciljev se tako ne prebijajo sistematično, ampak z golo močjo. Pri tem jih »kolateralna škoda« ne gane pretirano. Žrtev, ki jih puščajo za sabo, običajno niti ne povežejo s svojimi dejanji. Biki vas lahko sprva pritegnejo s svojo nepopustljivostjo, še posebej če ste sami zelo neodločni, prestrašeni in stalno obremenjeni s tem, kako ustreči vsem okoli sebe. Vendar se lahko ta nepopustljivost postopoma spremeni v golo trmo, ki postane zelo odbijajoča.

5. Strelec

- Oglas -

Strelci so sicer pogosto precej tihi in zadržani, a naj vas površinski vtis ne zavede. To namreč ne pomeni, da niso pozorni na to, kar se dogaja okoli njih. Nasprotno: strelci zbirajo informacije in jih analizirajo, dokler ne nastopi pravi čas, da pokažejo veličino svoje osebnosti. To lahko po eni strani pomeni, da vam na primer pomagajo poiskati izhod iz situacije, ki se je zdela nerešljiva. Strelci imajo namreč odlične vodstvene sposobnosti, kar je zagotovo ena izmed najprivlačnejših plati njihove močne osebnosti. A če se jim zamerite, je lahko posledica dolgotrajnega opazovanja in analiziranja diametralno nasprotna. Tako lahko postanejo strelci izredno maščevalni, pri čemer se ne ustavijo, dokler niste povsem obstreljeni z njihovimi (strupenimi) puščicami.

Preberite tudi: Ljubezenske težave, ki jih imajo posamezna astrološka znamenja

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×