Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Zdravje & prehrana4 načini prehrane za 4 krvne skupine

4 načini prehrane za 4 krvne skupine

MORDA VAS ZANIMA

Pred objavo knjige dr. Petra D’Adama z naslovom 4 načini prehrane za 4 krvne skupine leta 1996 je le peščica ljudi poznala zamisel, da bi lahko naša krvna skupina ali sekrecijski/nesekrecijski status vplivala na to, kako se naše telo odzove na različno hrano in na nevarnosti iz okolice. Za tiste, ki delujejo na področju genetičnih motenj presnove, pa to vendarle ni povsem nov koncept. Pravzaprav je tudi medicinska teorija že pred več kot šestdesetimi leti prikazala, kako so naše krvne skupine po sistemu AB0 pod vplivom genov. Lahko vplivajo na naše tveganje za številne bolezni, vključno z boleznimi srca, nekaterimi oblikami raka in alergijskimi motnjami.

- Oglas -

V delu 4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine se raziskava premakne na povsem novi nivo razumevanja in aplikacije. Od leta 1996 so se dr. D’Adamo in drugi klinični zdravniki in raziskovalci dokopali do novih spoznanj, pri čemer velja omeniti predvsem velik preboj informacij, s katerimi je postregel Projekt človeškega genoma (The Human Genome Project). Pomemben vidik vseh teh raziskovanj ima opravka z načinom, kako je naša genetska dediščina – še posebej naša krvna skupina po sistemu krvnih skupin AB0 – povezana z dejavniki, ki lahko vplivajo na našo osebnost in razpoloženje ter tudi na splošno zdravje. Zares osupljivo je, kako se medicina premika iz dobe preteklih sto let, ko je za bolezen veljalo, da je »vpeta« v naše gene, v čas, ko vemo, da lahko vsakdo preko svojega vsakdana odigra vlogo pri krepitvi genetske dediščine.

Morda ste se vprašali, zakaj se z znanostjo o krvnih skupinah, kakor je začrtana v delu dr. D’Adama, na splošno ne strinja večina medicinskih strokovnjakov. Odgovor na to vprašanje je delno povezan z vrsto izobraževanja in vpogledov, ki so vključeni v prepoznavanje povezav med krvno skupino, sekrecijskim/nesekrecijskim statusom, prehrano, življenjskim slogom in zdravjem. Dr. D’Adamo je druga generacija zdravnikov naturopatov, njegov um pa je bil med odraščanjem in izobraževanjem že pripravljen na priložnosti opazovanja. Obenem je tudi izučen mož, ki je vselej zastavljal zahtevna vprašanja, in ni bil zadovoljen, vse dokler ni v medicinski literaturi našel dokaze, ki so podpirali njegove premise. Ne nazadnje pa je klinični zdravnik, ki je preko dela s kronično bolnimi pacienti spoznal, kaj se obnese in kaj ne. To predstavlja zbirko izkušenj, ki jih večina zdravnikov nima.

Dr. D’Adamo je v tej knjigi opravil izvrstno delo in je opisal, kako je naša genetska dediščina, ki je povezana z našo krvno skupino po sistemu AB0, povezana tudi s posameznimi dejavniki, ki lahko vplivajo na osebnost in razpoloženje ter na splošno zdravje.

4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine je izjemno praktičen aplikacijski vodič, ki prikazuje, kako lahko spremenimo načine, preko katerih naši geni izražajo svoja sporočila. Če se odločimo za pravilno vrsto prehranjevanja in pravilen življenjski slog glede na genotip – ta je delno povezan z našo krvno skupino –, lahko »izklopimo« izražanje nekaterih genetskih sporočil, ki botrujejo slabemu zdravju, ter »vključimo« izraznost sporočil, ki negujejo dobro zdravje. To je izjemno močno sporočilo, ki nam omogoča, da svojim letom dodamo življenje in da svojemu življenju dodamo leta. Knjigo načini zdravega življenja za 4 krvne skupine lahko naročite pri založbi cangura.com.

Preberite profil svoje krvne skupine:

- Oglas -


Profil krvne skupine 0
Profil krvne skupine A
Profil krvne skupine B
Profil krvne skupine AB

Prejšnji članekKrvna skupina A
Naslednji članekKrvna skupina 0

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×