[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana4 načini prehrane za 4 krvne skupine

4 načini prehrane za 4 krvne skupine

MORDA VAS ZANIMA

Pred objavo knjige dr. Petra D’Adama z naslovom 4 načini prehrane za 4 krvne skupine leta 1996 je le peščica ljudi poznala zamisel, da bi lahko naša krvna skupina ali sekrecijski/nesekrecijski status vplivala na to, kako se naše telo odzove na različno hrano in na nevarnosti iz okolice. Za tiste, ki delujejo na področju genetičnih motenj presnove, pa to vendarle ni povsem nov koncept. Pravzaprav je tudi medicinska teorija že pred več kot šestdesetimi leti prikazala, kako so naše krvne skupine po sistemu AB0 pod vplivom genov. Lahko vplivajo na naše tveganje za številne bolezni, vključno z boleznimi srca, nekaterimi oblikami raka in alergijskimi motnjami.

- Oglas -

V delu 4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine se raziskava premakne na povsem novi nivo razumevanja in aplikacije. Od leta 1996 so se dr. D’Adamo in drugi klinični zdravniki in raziskovalci dokopali do novih spoznanj, pri čemer velja omeniti predvsem velik preboj informacij, s katerimi je postregel Projekt človeškega genoma (The Human Genome Project). Pomemben vidik vseh teh raziskovanj ima opravka z načinom, kako je naša genetska dediščina – še posebej naša krvna skupina po sistemu krvnih skupin AB0 – povezana z dejavniki, ki lahko vplivajo na našo osebnost in razpoloženje ter tudi na splošno zdravje. Zares osupljivo je, kako se medicina premika iz dobe preteklih sto let, ko je za bolezen veljalo, da je »vpeta« v naše gene, v čas, ko vemo, da lahko vsakdo preko svojega vsakdana odigra vlogo pri krepitvi genetske dediščine.

Morda ste se vprašali, zakaj se z znanostjo o krvnih skupinah, kakor je začrtana v delu dr. D’Adama, na splošno ne strinja večina medicinskih strokovnjakov. Odgovor na to vprašanje je delno povezan z vrsto izobraževanja in vpogledov, ki so vključeni v prepoznavanje povezav med krvno skupino, sekrecijskim/nesekrecijskim statusom, prehrano, življenjskim slogom in zdravjem. Dr. D’Adamo je druga generacija zdravnikov naturopatov, njegov um pa je bil med odraščanjem in izobraževanjem že pripravljen na priložnosti opazovanja. Obenem je tudi izučen mož, ki je vselej zastavljal zahtevna vprašanja, in ni bil zadovoljen, vse dokler ni v medicinski literaturi našel dokaze, ki so podpirali njegove premise. Ne nazadnje pa je klinični zdravnik, ki je preko dela s kronično bolnimi pacienti spoznal, kaj se obnese in kaj ne. To predstavlja zbirko izkušenj, ki jih večina zdravnikov nima.

Dr. D’Adamo je v tej knjigi opravil izvrstno delo in je opisal, kako je naša genetska dediščina, ki je povezana z našo krvno skupino po sistemu AB0, povezana tudi s posameznimi dejavniki, ki lahko vplivajo na osebnost in razpoloženje ter na splošno zdravje.

4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine je izjemno praktičen aplikacijski vodič, ki prikazuje, kako lahko spremenimo načine, preko katerih naši geni izražajo svoja sporočila. Če se odločimo za pravilno vrsto prehranjevanja in pravilen življenjski slog glede na genotip – ta je delno povezan z našo krvno skupino –, lahko »izklopimo« izražanje nekaterih genetskih sporočil, ki botrujejo slabemu zdravju, ter »vključimo« izraznost sporočil, ki negujejo dobro zdravje. To je izjemno močno sporočilo, ki nam omogoča, da svojim letom dodamo življenje in da svojemu življenju dodamo leta. Knjigo načini zdravega življenja za 4 krvne skupine lahko naročite pri založbi cangura.com.

Preberite profil svoje krvne skupine:

- Oglas -


Profil krvne skupine 0
Profil krvne skupine A
Profil krvne skupine B
Profil krvne skupine AB

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×