0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Astro4 astrološka znamenja, ki se najtežje uprejo hrani

4 astrološka znamenja, ki se najtežje uprejo hrani

MORDA VAS ZANIMA

Se sprašujete, zakaj je vzdrževanje zdrave telesne teže za vas tako naporno, medtem ko se ljudje okoli vas zlahka uprejo nezdravi hrani oziroma prevelikim količinam hrane? Na naš apetit vplivajo različni dejavniki, pri čemer ne moremo zanemariti niti astroloških vplivov. Pripadniki nekaterih astroloških znamenj se tako posebno težko uprejo hrani …

- Oglas -

1. Bik

Zaradi nagnjenosti k najrazličnejšim užitkom poskušajo biki življenje zajemati z veliko žlico – nemalokrat povsem dobesedno. Hrana je za bike mnogo več kot vir energije. Občutiti jo želijo z vsemi čuti. Biki uživajo v različnih vidikih hrane, ne le v okusu. Ogromno pozornosti posvetijo tudi vonju in videzu hrane, saj verjamejo, da mora biti prehranjevanje celostno doživetje in nekaj, za kar si je treba vzeti čas. Biki obožujejo hrano polnega okusa in bogate teksture. Posebno naklonjenost čutijo do slaščic, ki poleg obilice sladkorja vsebujejo veliko maščob. Tako ni presenetljivo, da imajo nemalokrat težave s telesno težo. Dobra, zelo kalorična hrana je zanje eden od največjih užitkov, ki se mu ne nameravajo odpovedati tako zlahka. Restriktivne diete, ki na primer zahtevajo popolno izločitev vseh sladkarij, so lahko za bike posebno problematične. Prej ali slej bodo namreč zavore popustile, kar lahko privede do še precej bolj drastičnega prenajedanja. Če poskušate shujšati, je zelo pomembno, da si dovolite občasne pregrehe oziroma da se ne odpoveste popolnoma svojim najljubšim jedem. Psihični pritisk bo tako precej manjši, posledično pa boste lažje ohranjali zdrave navade.

2. Oven

Ovni so znani po svoji avanturistični naravi, kar se odraža tudi pri njihovih prehranjevalnih navadah. Obožujejo potovanja, pri čemer je seveda obvezno uživanje v lokalnih dobrotah. Tudi ko ne morejo potovati, si poskušajo doma pričarati vsaj delček tovrstnih doživetij. Tako uživajo v preizkušanju hrane z različnih koncev sveta. Njihova miza ni nikoli dolgočasna oziroma predvidljiva, saj se na njej pogosto znajdejo povsem nove jedi, s katerimi radi razvajajo tako sebe kot svoje bližnje.

3. Tehtnica

Prehranjevanje tehtnic je po eni strani zelo urejeno. Ker gre za osebe, ki težijo k redu in simetriji, vedno poskrbijo za to, da zajtrk, kosilo in večerjo jedo ob določeni uri. Rutina jim namreč daje občutek nadzora. Tako nemalokrat oblikujejo svoj jedilnik za več tednov vnaprej. Če vedo, da bodo med glavnim obrokom zdoma, si hrano pripravijo vnaprej oziroma poskrbijo za to, da bodo imeli ob določenem času na voljo primerno hrano. Vendar pa se tovrstna discipliniranost odraža samo pri glavnih obrokih. Ne glede na to, kako uravnotežen je bil zadnji obrok, se tehtnice težko uprejo vmesnim prigrizkom, pri čemer pogosto posegajo po nezdravih jedeh. Občutek imajo, da si zaradi siceršnje discipliniranosti to lahko privoščijo, vendar pa pri tem pogosto podcenjujejo kaloričnost prigrizkov. Tako jim ni jasno, zakaj se številka na tehtnici vztrajno povečuje. Ko seštevajo kalorije, se običajno osredotočijo samo na glavne obroke, pri tem pa pozabijo na vse prigrizke, pa tudi na nočno prehranjevanje, ki je pri tehtnicah precej velika težava.

- Oglas -

4. Ribi

Osebe, rojene v znamenju rib, veljajo za nadpovprečno čustvene in empatične. Ne le da posvetijo ogromno časa ukvarjanju z lastnimi čustvi, ampak lahko tudi pri drugih hitro zaznajo žalost in druga negativna čustva, pri čemer imajo občutek, da lahko čutijo tujo bolečino. Čustveno breme je za ribe nemalokrat preveliko. V tovrstnih trenutkih uteho pogosto poiščejo v hrani, ki poskrbi za občutek tolažbe in varnosti. Tolažba je seveda samo začasna. Poskus pobega pred intenzivnimi občutki s pomočjo nezdrave, zelo kalorične hrane je vse prej kot produktiven. Če je stiska prevelika, je precej pametneje poiskati strokovno pomoč. Iskanje tolažbe v hrani je zelo nevarno, posebno če se to dogaja zelo pogosto.

Preberite tudi: To so najboljši kuharji med astrološkimi znamenji

.

NAJNOVEJŠE