0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

AstroTo so najboljši kuharji med astrološkimi znamenji

To so najboljši kuharji med astrološkimi znamenji

MORDA VAS ZANIMA

Praktično vsakdo se lahko nauči kuhati, toda nimamo vsi talenta za to, da bi postali vrhunski kuharji. Razlika med solidnim in vrhunskim obrokom je lahko ogromna. Kulinarični presežki zahtevajo ogromno kreativnosti oziroma žilico za odkrivanje zanimivih kombinacij, ki v ustih povzročijo pravo eksplozijo okusov.

- Oglas -

Če so gostje vedno navdušeni nad vašimi kulinaričnimi spretnostmi, je za to morda vsaj deloma zaslužen vaš rojstni datum. Pripadniki treh astroloških znamenj naj bi bili namreč pogosto nadpovprečno talentirani kuharji, ki lahko celo najbolj običajne sestavine spremenijo v pravo gurmansko mojstrovino …

1. Bik

Gre za znamenje, ob katerem številni astrologi najprej pomislijo na hedonizem. Ena od najbolj tipičnih značilnosti bikov je prav nenehno zasledovanje užitka, kar se odraža na različnih področjih – med drugim tudi v kuhinji. Biki se ne strinjajo z načelom, da jemo zato, da živimo. V hrani namreč ne vidijo samo vira energije, ampak jo v osnovi dojemajo kot (potencialni) vir užitka. Tako bodo brez težav odšteli malce več denarja za resnično kakovostne sestavine in si vzeli čas za to, da iz njih ustvarijo nebeško dobre jedi, ob katerih si bo zbrana družba oblizovala prste. Če ste povabljeni na kosilu ali na večerjo k biku, se pripravite na kulinarično doživetje, ki bo pobožalo vse vaše čute. Uživali boste lahko v polnih okusih in v domiselnih kombinacijah sestavin. Štetje kalorij med obiskom pri bikih ni dovoljeno. Najverjetneje lahko pričakujete razvajanje, sestavljeno iz več hodov, pri čemer bo vsak nov hod bolj ekstravaganten od prejšnjega. Vse skupaj pa bo pospremljeno z odličnimi vini.

2. Rak

Kulinarični talent rakov je povezan z njihovo navezanostjo na dom in družino. Raki radi skrbijo za svoje bližnje – in to tudi z dobro hrano. Ko osebe, ki jih imajo radi, uživajo v pripravljeni hrani, rake preplavi poseben občutek zadovoljstva. Hrano dojemajo kot povezovalni element in nekaj, s čimer radi izkazujejo svojo ljubezen. Rek »ljubezen gre skozi želodec« tako odlično strne odnos rakov do hrane. Dobro hrano povezujejo z domačnostjo, radodarnostjo, gostoljubnostjo itn., torej z vrednotami, ki so za večino rakov posebno pomembne. Kuhinja je zanje središče vsakega doma, zato ni presenetljivo, da tam preživijo ogromno časa. Raki sicer prisegajo na tradicionalne jedi, vendar je to zgolj osnova, saj vedno poskrbijo za unikatno nadgradnjo osnovnega recepta. Čeprav dajejo jedi na prvi pogled vtis že znanega, niso nikoli dolgočasne, in to prav zaradi premišljenega, skrbno odmerjenega eksperimentiranja. Nad hrano, ki jo pripravljajo raki, so zato običajno navdušeni tako privrženci tradicionalnih jedi kot tisti, ki jim je bolj pri srcu malce bolj eksotična kulinarika.

- Oglas -

3. Devica

Med najboljše kuharje med astrološkimi znamenji spadajo tudi device. Kot je znano, so osebe, ki so rojene v znamenju device, pogosto nagnjene k perfekcionizmu. Čeprav jim to nemalokrat škoduje, je lahko v kuhinji ta lastnost zelo koristna. Device si bodo vzele čas za to, da bo jed, ki jo bodo postavile na mizo, resnično popolna. Vse se začne s skrbnim načrtovanjem. Če se znajdejo v vlogi gostitelja, device namenijo ogromno časa razmisleku o tem, kaj skuhati. Pred dogodkom preizkusijo različne recepte in jih izpilijo do popolnosti. Pri sami pripravi so nato izjemno natančne, saj se zavedajo, da lahko že najmanjša napaka uniči jed oziroma da nemalokrat šteje tudi najmanjša podrobnost. Če je treba, vse sestavine natančno stehtajo. Tako za tehtanje kot za druga opravila, povezana s kulinaričnim ustvarjanjem, imajo device praviloma na voljo vrhunsko opremo. Ni jim namreč škoda porabiti denarja za kuhinjske pripomočke, s katerimi lahko ustvarijo kulinarične presežke.

.

NAJNOVEJŠE