0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaNaravno čistilo v prahu za brezhibno čisto straniščno školjko

Naravno čistilo v prahu za brezhibno čisto straniščno školjko

MORDA VAS ZANIMA

Čiščenje straniščne školjke je zagotovo eno od najbolj osovraženih gospodinjskih opravil. Ker si večina ljudi prizadeva, da bi bilo delo končano čim hitreje, se za čiščenje straniščne školjke pogosto uporabljajo zelo agresivne kemikalije, ki lahko ogrozijo tako zdravje kot okolje. Ne nazadnje pa lahko agresivne kemikalije poškodujejo straniščno školjko.

- Oglas -

Priporočamo, da naslednjič za čiščenje straniščne školjke raje uporabite naravno čistilo v prahu, pripravljeno v skladu z navodili, ki jih najdete v nadaljevanju članka. Čistilo ne vsebuje zdravju nevarnih in za okolje škodljivih sestavin, obenem pa je prijazno do straniščne školjke in odtokov. Kljub temu je zagotovljena izjemna učinkovitost, saj je čistilo izdelano iz premišljeno izbranih naravnih sestavin, ki so uspešne tako v boju z različnimi tipi umazanije kot v boju z vodnim kamnom.

Sestavine za izdelavo čistila

  • CITRONSKA KISLINA (300 gramov)

Gre za najpomembnejšo sestavino, saj bo prav citronska kislina poskrbela za raztapljanje vodnega kamna in umazanije, pa tudi za dezinfekcijo straniščne školjke.

  • SODA BIKARBONA (140 gramov)

Soda bikarbona poskrbi za aktivacijo citronske kisline, obenem pa poveča čistilni učinek mešanice, s čimer je zagotovljeno še učinkovitejše odstranjevanje umazanije. Poleg tega je soda bikarbona znana kot odlična sestavina za nevtralizacijo neprijetnih vonjav.

- Oglas -
  • NATRIJEV LAVRIL SULFOACETAT (45 gramov)

Naj vas poimenovanje ne prestraši. Ne gre za nevarno kemikalijo, ampak za snov naravnega izvora, ki se pridobiva iz kokosovega olja. Natrijev lavril sulfoacetat bo poskrbel za izdatno penjenje čistila za straniščno školjko.

  • NATRIJEV GLUKONAT (55 gramov)

Sestavina bo preprečila oprijemanje delcev trde vode in umazanije površine straniščne školjke, obenem pa bo poskrbela za lažje izpiranje čistila.

  • PROBIOTIKI V PRAHU (2 žlici)

Ta sestavina sicer ni obvezna, toda če ga imate pri roki, je vsekakor pametno, da dodate tudi probiotični prašek. Koristne bakterije lahko namreč pomagajo pri razgradnji organskih nečistoč in pri odstranjevanju bakterij, ki so krive za neprijetne vonjave.

  • MEŠANICA ETERIČNIH OLJ (približno 250 kapljic)

Uporabite lahko poljubno kombinacijo eteričnih olj, na primer kombinacijo eteričnega olja limete, eteričnega olja grenivke in eteričnega olja rožmarina ali kombinacijo eteričnega olja limone in eteričnega olja sivke. Če želite izdelati naravno čistilo za straniščno školjko, ki bo povsem brez vonja, eterična olja preprosto izpustite.

Postopek izdelave in navodila za uporabo čistila

Priporočamo, da med izdelavo in uporabo čistila uporabljate zaščitno masko, da ne bi pomotoma vdihnili prahu. Čeprav gre za naravne, zdravju prijazne sestavine, lahko neposreden stik z dihali povzroči draženje.

- Oglas -

Citronsko kislino, sodo bikarbono, natrijev glukonat, natrijev lavril sulfoacetat in probiotični prašek stresite v večjo skledo. Izberite skledo, ki ni izdelana iz kovine. Sestavine nato zmešajte s pomočjo lesene kuhalnice. Na koncu postopoma dodajte še eterično olje oziroma mešanico izbranih eteričnih olj in vse skupaj še enkrat dobro premešajte.

Naravno čistilo za straniščno školjko shranjujte v nepredušno zaprti posodi ali v večjem steklenem kozarcu za vlaganje. Pomembno je predvsem to, da mešanico zaščitite pred vlago, saj bi se sicer začela strjevati. (Č se čistilo strdi, vam ga ni treba zavreči. V tem primeru si pri odmerjanju pomagajte z nožem, s katerim lahko razbijete trdo površino. )

Za posamezno čiščenje straniščne školjke zadošča že zelo majhna količina čistila v prahu. Praviloma potrebujete samo približno 3–4 žlice čistila (razen če je školjka zelo umazana). Prašek preprosto stresite v vodo v straniščni školjki in počakajte na reakcijo. Čistilo se bo začelo hitro peniti. Počakajte približno 3–5 minut, da sestavine opravijo svoje delo. Na koncu straniščno školjko zdrgnite s pomočjo metlice in potegnite vodo. Ker bo večino umazanije odstranilo čistilo oziroma pena, ki bo nastala, ne bo potrebno pretirano intenzivno drgnjenje.

.

NAJNOVEJŠE