0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & Kozmetika3 koraki za prebujanje kože

3 koraki za prebujanje kože

MORDA VAS ZANIMA

Prva naloga za osvežitev videza spomladi je: poskrbeti, da bodo kožne celice preskrbljene z vlago ter nujno potrebnimi vitamini in minerali. V prehrano pričnite počasi vnašati vedno več sadja in zelenjave. Vsak dan zavestno skrbite za to, da boste popili dovolj vode, in sicer vsaj liter in pol na dan. Lepoti kože ter tudi zdravju in počutju bo  dobro del nekajdnevni sadno-zelenjavni post. Odlične nasvete za postenje, primerne za začetnike, boste našli v knjigi Margot Hellmiß in Falk Scheintauerja Zdrav post.

- Oglas -

Če postov niste vajeni, bo za zdravje kože dovolj enodnevno postenje, ki ga izvajajte na vsake štiri dni. V času posta pijte veliko vode in nesladkanih čajev. Sadje in sadni sokovi naj bodo na jedilniku v dopoldanskem času, popoldne pa si raje privoščite zelenjavo. V primeru, da boste res zelo lačni, lahko izjemoma na dnevni jedilnik uvrstite tudi oreščke in semena.

Nega kože

1. Korak: piling

Pred prehodom z zimske na pomladno nego, kožo najprej temeljito očistite. Koži obraza privoščite kupljen ali doma narejen bio piling. Izvrstna terapija za temeljito čiščenje kože po telesu je solni piling v kombinaciji s savno. S pilingom se boste znebili odmrlih celic, ki so se nabirale čez zimo, in naredili prvi korak k bolj svežemu pomladnemu tenu.

- Oglas -

2. Korak: vlaženje

Drugi korak, s katerim pripravimo kožo na pomlad, je temeljito vlaženje. Vlažilna maska bo koristila tako koži obraza kot tudi telesa. Posebno pozornost si zaslužijo roke, ki so bile čez zimo izpostavljene vremenskim pogojem skoraj tako kot obraz. Za nego rok lahko uporabite enako masko kot za nego obraza. Učinek vlažilnih mask negujemo s primernimi vlažilnimi negovalnimi sredstvi – s kremo za obraz, kremo oziroma mlekom za telo ali vlažilnim gelom za tuširanje in kremo za roke.

3. Korak: nega

Poleg primerne kreme (vlažilne, z vitamini A in E) je za obnovitev sijaja kože na obrazu, polepšanje tena ter krepitev tonusa kože odlična rešitev redna, nežna masaža. Najbolje je, da jo izvajate zvečer, pred spanjem. Kožo masirajte z nežnimi, lahkotnimi sredstvi, na primer s toniki ali poparki. Če ste pozimi zanemarili nego kože telesa, je zdaj pravi čas, da obudite pozabljene negovalne rituale. Kmalu bo namreč postalo topleje in prej skrite lepotne malomarnosti bodo pokukale izpod plaščev in puloverjev.

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE