0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana3-dnevno limfno razstrupljanje s sokovi

3-dnevno limfno razstrupljanje s sokovi

MORDA VAS ZANIMA

Upočasnjen pretok limfe, ki je posledica zamašenega limfnega sistema, lahko poveča tveganje za najrazličnejše težave. Privede lahko do zasluzenosti, težav z dihanjem, otekanja bezgavk, celulita, zadrževanja vode v telesu, oslabljenega imunskega sistema in celo do rakavih obolenj.

- Oglas -

3-dnevni post, ki je opisan v nadaljevanju, je učinkovita naravna metoda za prečiščevanje limfnega sistema. Poskrbi za odstranjevanje škodljivih snovi in za odpravo blokad. To olajša pretok limfe in prispeva k učinkovitejšemu razstrupljanju telesa.

Priprave na post s sokovi

Pomembno je, da si pred začetkom razstrupljanja s sokovi vzamete nekaj dni za pripravo, posebno če vaša prehrana trenutno ni najbolj zdrava. Prehitra sprememba bi lahko namreč povzročila prevelik šok.

Priporočljivo je, da najmanj teden dni pred načrtovanim postom s sokovi uživate izključno nepredelana živila rastlinskega izvora. To pomeni, da se morate izogibati tudi beli moki, belemu sladkorju in podobnim živilom. Dva dni pred postom pa poskušajte uživati samo še presna živila (sadje, zelenjavo, oreščke, semena in kalčke).

- Oglas -

Navodila za 3-dnevno limfno razstrupljanje

Upoštevajte, da morajo biti voda in sokovi, ki jih boste pili, pred zaužitjem segreti na sobno ali višjo temperaturo.

Ko se zbudite, popijte kozarec vode, nato pa še kozarec slivovega soka, ki ste mu dodali sveže iztisnjen sok ene limone. To bo spodbudilo prebavo in zmanjšalo nevarnost za težave z zaprtjem. Sok poskušajte piti čim bolj počasi, kot bi ga žvečili, da se čim bolje pomeša s slino.

Do večera nato izmenično pijte jabolčni, grozdni ali korenčkov sok (izberite samo eno vrsto soka, ki ga boste pili vse tri dni) in filtrirano vodo. Naštete vrste sokov so najboljša izbira zaradi izrazitega bazalnega učinka. Obenem upoštevajte, da bo rezultat najboljši, če boste pili sveže iztisnjen sok. Če se vam zdi sok presladek, mu lahko dodate malce limoninega soka in/ali vode.

Poleg tega je priporočljivo, da do trikrat dnevno zaužijete mešanico naslednjih sestavin:

- Oglas -
  • 1 žlica olja pšeničnih kalčkov/lanenega olja/boragovega olja,
  • 1 žlica jabolčnega kisa,
  • 1 žlička rjavih morskih alg (kelp) v prahu;
  • ščepec kajenskega popra in
  • 1 žlica melase (opcijsko).

Dodatni napotki

Pred začetkom posta se posvetujte z zdravnikom. Skupno količino zaužite tekočine prilagodite svoji telesni teži in morebitnim zdravstvenim omejitvam.

Po želji lahko med postom uživate tudi pripravke iz zelišč in začimb s protimikrobnim učinkom (česen, ameriški slamnik itn.).

Pomembno je, da greste med postom vsak dan na blato. Če jutranji kozarec slivovega soka ne zadostuje, si lahko kozarec slivovega soka z dodatkom soka limone privoščite tudi pred spanjem.

Za spodbuditev limfnega pretoka je zelo pomembno tudi gibanje. Tako je priporočljivo, da si med razstrupljanjem vsakodnevno vzamete približno eno uro za zmerno intenzivno telesno aktivnost. Med vadbo bodite pozorni tudi na dihanje. Dihajte počasi in globoko, s trebušno prepono. Na koncu pa ne pozabite na raztezne vaje.

Dodate lahko tudi druge metode, ki pripomorejo k razstrupljanju telesa, na primer suho ščetkanje kože.

Stranski učinki so pri razstrupljanju pričakovani, vendar ne bi smeli biti pretirano intenzivni. Če se pojavijo simptomi, kot so huda slabost, bruhanje, močan glavobol, huda omotičnost in dezorientacija, je post najbolje prekiniti.

Če vam uspe zdržati, pa je pomembno, da tudi na koncu poskrbite za nežen prehod (podobno kot pred začetkom posta). Ker ste tri dni uživali samo tekočino, morate živila vključevati postopoma, da se izognete prevelikemu šoku. Najprej dodajte presna živila, kuhano hrano pa šele po nekaj dneh. Dobro je seveda, da se tudi v prihodnje izogibate močno procesirani hrani, sicer se bo vaš limfni sistem precej hitro ponovno znašel v težavah.

.

NAJNOVEJŠE