Narastek iz kvinoje

Narastek iz kvinoje, brezglutenske superžitarice, ki so jo poznali že stari inki in se ponovno vse bolj uveljavlja v sodobni kuhinji.

kvinojin narastekSestavine:

  • 1/2 l sojinega mleka
  • skodelico kvinoje
  • 2 naribani jabolki
  • žlico kokosovega masla
  • žličko prave vanilije v prahu
  • žlico medu
  • sklečko namočenih rozin
  • limonino lupinico bio limone
  • svežo, domačo skuto (150 g)
  • žlico probiotičnega jogurta
  • čajno žličko organske vanilije v prahu
  • žlico mletega kokosa
  • žlico zrobljenih lanenih semen
  • žličko narezanih mandljev
  • koščke črne čokolade za po vrhu (lahko izpustite ali nadomestite z žličko medu)

Priprava:

  1. V sojinem mleku skuhajte kvinojo.
  2. Ko se malo ohladi, ji primešajte vse ostale sestavine in zmes vlijte v pekač obložen s peki papirjem in na hitro zapecite.
  3. Zmešajte skuto, jogurt, vanilijo in lanena semena.
  4. Po vrhu nadrobite mandlje in posujte kokos ter vse skupaj prelijte z medom ali čokoladnimi koščki.