- Oglas -
Če radi pečete, preizkusite tudi zavitek s figami in rozinami ter mandlji.
SESTAVINE (16 porcij):
Testo:
- 400 g navadne moke
- 1 vrečka pecilnega praška
- 100 g sladkorja v prahu
- 40 g vaniljevega sladkorja
- 1 jajce
- 5 žlic mleka
- 100 g masla
Nadev:
- 100 g suhih fig
- 100 g kandirane limonine lupinice
- 50 g sladkane pomarančne lupinice
- 100 g rozin
- 100 g mandljev
Glazura:
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 žlici limoninega soka
PRIPRAVA:
- Moko zmešajte s pecilnim praškom in sladkorjem v prahu, dodajte vanilijev sladkor, jajca, mleko in na koščke narezano zmehčano maslo. Iz vseh sestavin zgnetite gladko testo, ki ga pustite počivati na hladnem 30 minut.
- Pripravite nadev. Fige narežite na majhne koščke. Rozine sperite y vodo in pustite, da se odcedijo. Mandlje poparite, odstranite lupino in jih sesekljajte. Zmešajte fige, rozine, mandlje, limonino in pomarančno lupinico.
- Testo razvaljajte in rob ravno odrežite. Pripravljen nadev razdelite na testo, zvijte v zavitek in stisnite robove skupaj. Preostalo testo ponovno razvaljajte in iz njega izrežite majhne zvezdice. Zvitek in zvezdice specite v ogreti pečici na 160 °C. Zlato zapečene zvezdice odstranimo iz pekača po približno 10 minutah, zvitek pecite še 35 minut. Po peki naj se ohladi.
- S 100 g sladkorja v prahu, 2 žlicama limoninega soka in 4 žlicami vrele vode naredite gladko svetlečo glazuro in rahlo premažite zvitek. Okrasite z zvezdicami, pustite, da se glazura posuši in narežite na porcije.
- oglas -