0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZnebite se temnih kolobarjev pod očmi

Znebite se temnih kolobarjev pod očmi

MORDA VAS ZANIMA

Pojav temnih kolobarjev in oteklin pod očmi ni vedno le posledica neprespanosti, ampak so zato možni tudi drugi vzroki. Preverite, kako si lahko pomagate in osvežite svoj videz.

- Oglas -

Podočnjaki

Ali veste, zakaj se pojavljajo?

Nastanek temnih kolobarjev pod očmi lahko pripišemo tudi alergijam, preveliki izpostavljenosti soncu, kajenju, nosečnosti. Koža v predelu oči je tudi kar 4-krat tanjša kot koža na drugih predelih telesa. Ker je koža tako tanka, pa se skozi njo lahko opazijo podkožne vene. Če so podkožne vene številne ali razširjenje kot posledica alkohola, neprespanosti itd., se intenzivnost modre barve še poveča. Podočnjaki so v starosti pogostejši zato, ker se koža še dodatno stanjša, pojavijo pa se lahko tudi razne žilice. Nastanek podočnjakov spodbudimo tudi s pogostim izpostavljanjem virom UV-svetlobe. Tudi genetika ima sicer veliko vlogo pri tem, ali boste imeli bolj izrazite podočnjake ali ne. Preverite, kako se lahko podate v boj z njimi z domačimi recepti.

Naspite se in pravilno jejte

Čeprav pomanjkanje spanja ni edini razlog za nastanek temnih kolobarjev pod očmi, zagotovo vpliva na to, da so ti bolj vidni, saj pomanjkanje spanja povzroči, da so oči videti bolj blede, zato se koža pod njimi zdi temnejša. Pomembno je torej, da si privoščite vsaj 7 ur spanja na noč. Ne pozabite, da je pomembno tudi zdravo prehranjevanje, saj tako svoje telo oskrbite s potrebnimi vitamini in hranili. Pri preprečevanju temnih kolobarjev vam lahko pomaga uživanje zelenjave, bogate z vitaminom K, ki lahko pomaga pospešiti pretok krvi v koži okoli oči. V prehrano torej poskusite vključiti več špinače, zelja in brokolija. Pijte tudi dovolj vode. Čim bolj omejite tudi izpostavljanje soncu in pri izpostavljanju nujno nosite sončna očala.

- Oglas -

Preverjena pomoč

Najboljši preverjen domač recept je nanos kumaričnih rezin na kožo, s  katerimi boste zmanjšali oteklost in temne kroge pod očmi, saj imajo anti oksidativne lastnosti. Hladilni učinek kumaric pa pripomore pri zmanjšanju oteklin. Preprosto dajte rezine kumaric v hladilnik za nekaj minut in ko so pripravljene, dajte na vsako veko po eno kumarično rezino in pustite, da učinkuje pet minut. Uporabite lahko tudi tonik iz rožne vode, saj ima ta protivnetne lastnosti in je bogat z antioksidanti, vitaminom C in A, ki pomagata pri regeneraciji kože. Da bo imela največji učinek namočite bombažne blazinice v rožno vodo za nekaj minut, potem pa namočene blazinice položite na zaprte veke in pustite, da učinkuje petnajst minut. To počnite dvakrat na dan.

NAJNOVEJŠE