0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZnebite se močnega telesnega vonja s temi naravnimi pristopi

Znebite se močnega telesnega vonja s temi naravnimi pristopi

MORDA VAS ZANIMA

Neprijeten oziroma zelo izrazit telesni vonj ni nujno posledica slabe higiene. Če se je težava pojavila pred kratkim, je smiselno raziskati, ali ne gre za simptom resnejše bolezni. A tudi ko ne gre za bolezen, lahko telo z intenzivnejšim vonjem sporoča, da se dogaja nekaj nenavadnega. Namesto da vonj zgolj zakrivate s kupljenimi dezodoranti, priporočamo celostni, predvsem pa naravnejši pristop …

- Oglas -

Neprijetne telesne vonjave - kakšne rešitve poznamo?

Jejte več sadja in zelenjave

Prehrana ima izjemno velik vpliv na naš telesni vonj. Tako je običajno vonj pri tistih, ki uživajo zelo veliko procesiranih živil, precej močan. Priporočamo, da poskusite v prehrano vključiti čim več živil, ki pomagajo pri razstrupljanju organizma. To v prvi vrsti pomeni veliko sadja in zelenjave, predvsem zelenolistne, ki je bogata s klorofilom. Pomagate pa si lahko tudi z algami, na primer s spirulino in klorelo, ki pomagata telesu, da se znebi nakopičenih strupov, ki pogosto prispevajo k neprijetnemu telesnemu vonju, čeprav redno skrbite za higieno.

Sadje in zelenjava

- Oglas -

Pijte žajbljev čaj

Žajbelj je ena najboljših naravnih izbir v primeru, da je močnejši vonj povezan s prekomernim znojenjem. Pitje žajbljevega čaja pomaga pri zmanjšanju znojenja, zato boste kmalu opazili, da imate tudi mnogo manj težav z neprijetnim telesnim vonjem. Po želji lahko žajbljev čaj zamenjate tudi s prehranskim dopolnilom, ki vsebuje izvlečke žajblja.

Žajbljev čaj

Pripravite si kopel s črnim čajem ali z jabolčnim kisom

Za preprečevanje neprijetnega telesnega vonja priporočamo tudi redne kopeli z dodatkom črnega čaja. Posušeno mešanico ali čajne vrečke lahko stresete kar neposredno v kad, napolnjeno s toplo vodo. Ali pa predhodno skuhate čaj in ga nato dodate vodi v kopalni kadi. Kopel naj traja približno 15 minut. Namesto črnega čaja pa lahko kopeli dodajate tudi jabolčni kis. Tudi to bo pomagalo, da bo postal vaš telesni vonj sčasoma precej manj intenziven.

Izdelajte zelo preprost dezodorant (za telo) iz mete in rožmarina

Zagotovo ste že slišali za dezodorante na osnovi sode bikarbone. Še bolj preprosta in naravna možnost pa je, da zavrete 200 mililitrov vode ter ji nato dodate malce sveže mete in rožmarina. Počakajte, da se mešanica ohladi, nato pa jo precedite in tekočino prelijte v stekleničko z razpršilnikom. Takoj po prhanju popršite po vsem telesu. Po potrebi lahko nanos ponovite večkrat dnevno.

.

NAJNOVEJŠE