0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZlati med - močan naravni antibiotik

Zlati med – močan naravni antibiotik

MORDA VAS ZANIMA

Ker marsikdo izmed vas že uporablja indijsko začimbo kurkumo, smo ponovno izbrskali zanimiv recept za zlati med. Kurkuma se lahko uporablja kot začimba v raznovrstnih jedeh, iz nje si lahko pripravite zdravilno zlato mleko, lahko pa si naredite tudi zlati med, za katerega pravijo, da je najmočnejši naravni antibiotik. Malo kdo ve, da je kurkuma v kombinaciji z medom neprecenljivo naravno zdravilo.

- Oglas -

Kombinacija medu in kurkume ima namreč zelo močno protivnetno delovanje, ki ne uničuje le bakterij, ki povzročajo bolezni, temveč tudi spodbuja naravno odpornost našega telesa.

Zlati med

Zlati med pomaga tudi naši prebavi

Za razliko od komercilnih antibiotikov v obliki zdravil, ki jih dobimo na recept in ki jih v zadnjih desetletjih uporabljamo že kar preveč, zlati med nima negativnega vpliva na črevesno mikrofloro. Kot vemo, antibiotiki uničijo tudi koristne bakterije v našem črevesju in s tem porušijo ravnovesje, kar lahko pomeni še več zdravil in tablet, da ravnovesje ponovno vzpostavimo.

- Oglas -

Kurkuma vsebuje kurkumin, polifenol, ki je ena izmed njenih bistvenih aktivnih sestavin, ki dosega več kot 150 potencialno terapevtskih učinkov, je tudi močan antioksidant, deluje protivnetno in proti razraščanju rakavih celic.

Uživanje kombinacije kurkume in medu izboljšuje tudi prebavo ter poveča aktivnost koristne flore v črevesju. V ajurvedi že stoletja zlati med uporabljajo že ob prvih znakih prehlada, da se bolezen ne razširi v katero izmed hujših oblik.

Kliknite na številko 2 spodaj za recept za zlati med:

.

NAJNOVEJŠE