fbpx
Domov Zdravje & prehrana Zlati med - močan naravni antibiotik

Zlati med – močan naravni antibiotik

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Ker marsikdo izmed vas že uporablja indijsko začimbo kurkumo, smo ponovno izbrskali zanimiv recept za zlati med. Kurkuma se lahko uporablja kot začimba v raznovrstnih jedeh, iz nje si lahko pripravite zdravilno zlato mleko, lahko pa si naredite tudi zlati med, za katerega pravijo, da je najmočnejši naravni antibiotik. Malo kdo ve, da je kurkuma v kombinaciji z medom neprecenljivo naravno zdravilo.

Kombinacija medu in kurkume ima namreč zelo močno protivnetno delovanje, ki ne uničuje le bakterij, ki povzročajo bolezni, temveč tudi spodbuja naravno odpornost našega telesa.

Zlati med

Zlati med pomaga tudi naši prebavi

Za razliko od komercilnih antibiotikov v obliki zdravil, ki jih dobimo na recept in ki jih v zadnjih desetletjih uporabljamo že kar preveč, zlati med nima negativnega vpliva na črevesno mikrofloro. Kot vemo, antibiotiki uničijo tudi koristne bakterije v našem črevesju in s tem porušijo ravnovesje, kar lahko pomeni še več zdravil in tablet, da ravnovesje ponovno vzpostavimo.

Kurkuma vsebuje kurkumin, polifenol, ki je ena izmed njenih bistvenih aktivnih sestavin, ki dosega več kot 150 potencialno terapevtskih učinkov, je tudi močan antioksidant, deluje protivnetno in proti razraščanju rakavih celic.

Uživanje kombinacije kurkume in medu izboljšuje tudi prebavo ter poveča aktivnost koristne flore v črevesju. V ajurvedi že stoletja zlati med uporabljajo že ob prvih znakih prehlada, da se bolezen ne razširi v katero izmed hujših oblik.

Kliknite na številko 2 spodaj za recept za zlati med:

- Oglas -

Najnovejše

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.

5 nasvetov za več REM-spanja

REM-spanje naj bi bilo med drugim zelo pomembno za utrjevanje spominov. Pomanjkanje tega tipa spanja naj bi imelo tako zelo negativen vpliv na učenje oziroma pomnjenje.

Šolanje na daljavo zmanjšuje anksioznost med najstniki

Pouk oziroma šolanje na daljavo je nekaj, s čimer so se v zadnjih mesecih srečali številni šolarji po vsem svetu.

5 »čustvenih stanj« imunskega sistema

Močan imunski sistem bo letošnjo zimo še pomembnejši kot v preteklih letih. Prav zaradi pojava novega koronavirusa so začeli mnogi posvečati precej več pozornosti krepitvi imunskega sistema kot običajno.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×