ŽivaliNamenite del dohodnine društvu za pomoč živalim Lajka

Namenite del dohodnine društvu za pomoč živalim Lajka

MORDA VAS ZANIMA

Lani smo se prvič lahko potegovali za donacije iz dohodnine, ker smo šele na začetku leta pridobili status društva v javnem interesu. Mnogi ste nas z donacijo iz vaše dohodnine podprli pri naših prizadevanjih in hvala vam. Želimo, da bi vas bilo še več, dragi naši podporniki, zato se ponovno obračamo s prošnjo za donacijo iz dohodnine tiste, ki tega še niste storili, pa verjamete v nas in naše delo.

- Oglas -

lajka

Zato vas prosimo, da izpolnite izjavo (https://www.lajka.org/images/lajka_dohodnina.pdf#view=Fit), lahko jo pošljete na naš naslov: Društvo Lajka, Cesta v Mestni log 33, 1000 Ljubljana in jo bomo mi posredovali davčnemu uradu, ali pa jo sami preko e-davkov (https://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/StartPage/StartPage.aspx, naša davčna številja je 33611386) ali po pošti posredujete pristojnemu davčnemu uradu (pristojnost je vezana na vaše stalno bivališče).

Društvo Lajka ima status društva, ki deluje na področju zaščite živali v javnem interesu. Vsi zavezanci za dohodnino lahko do 31. decembra 2014 oddate zahtevo za namenitev dela dohodnine za leto 2014. Po zakonu o dohodnini namreč lahko do 0,5 % odmerjene dohodnine namenite za financiranje splošno koristnih namenov.

Del dohodnine, ki ga namenite v dobrodelne namene, v nobenem primeru ne vpliva na višino preplačane dohodnine, ki vam jo država vrne. Če svoje pravice do donacije v dobrodelne namene ne izkoristite, to pomeni le, da jo država “spravi v svoj žep” – pobere jo državni proračun.

- Oglas -

Poprosite za izpolnitev in pošiljanje izjave v korist našega društva tudi vaše družinske člane, prijatelje in znance.

Brez vaše pomoči in podpore ne bi zmogli, zato hvala, ker vam je mar.

NAJNOVEJŠE