0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaŽivila, ki pomagajo pri pikih žuželk

Živila, ki pomagajo pri pikih žuželk

MORDA VAS ZANIMA

Za blaženje srbečice pikov in ugrizov smo ljudje skozi stoletja odkrili kar nekaj naravnih “pomočnikov”, ki jih še danes najdemo skoraj v vsaki kuhinji.

  1. Pozitivni učinki aloe vere na kožo so pri tudi pri nas že dobro poznani, pomaga pa tudi pri odpravljanju posledic pikov komarjev. Če je le mogoče, si pomagajte kar z odrezanimi listi rastline, sicer pa z naravnim gelom iz trgovine. Aloe vera je namreč nepogrešljivo mazilo pri zdravljenju razdražene kože kakršne koli vrste pika.
  2. Komarjev pik lahko tudi namažemo s česnom, ki je naravni antibiotik. Srbečica bo kmalu izginila.
  3. V ljudskem zdravilstvu so uporabljali tudi netresk, ki naj bi zdravil skoraj vsako bolezen. Sveži netreskov sok še danes velja za odlično domače zdravilo proti pikom žuželk.
  4. Pike mravelj lahko ublažite tako, da v jabolčni kis namočite kosem vate in ga pritisnete na mesto ugriza.
  5. Na mesto pika lahko namažete tudi nekaj kapljic medu, ki ga, ko srbečica mine, dobro izperite.
  6. Pri bolj agresivnih pikih, kot so osji in čebelji pik, si lahko pomagate z rezino krompirja, čebule ali kumarice, ki jo položite na mesto pika, za blaženje bolečine pa naredimo zmes jabolčnega kisa in sode bikarbone, limoninega soka ter ohlajenega cimetovega čaja. Pomaga tudi peteršilj, ki ublaži srbenje in prepreči otekanje. Šopek peteršilja zmečkajte v roki in položite na mesto pika.

NAJNOVEJŠE