DomovZdravi ReceptiJuheZimska juha miso

Zimska juha miso

- Oglas -

Zimska juha miso k nam prihaja iz daljne Japonske. V zadnjih leti pridobiva na priljubljenosti in si jo marsikdo pripravlja tudi sam.

SESTAVINE (4 porcije)

  • 1 korenฤek, narezan na debelejลกe palฤke ali kolobarje
  • 1 manjลกi por, narezan na trakce ali kolobarje
  • nekaj brstiฤnega ohrovta
  • 2 stroka naribanega ฤesna
  • 4 suhe gobe ลกitake
  • 1 juลกna ลพlica suhih alg arame
  • 2 juลกni ลพlici sezamovega olja (lahko tudi brez olja)
  • 2 juลกni ลพlici riลพeve paste miso
  • 4 skodelice vode ali zelenjavne osnove
  • 4 juลกne ลพlice sveลพe nasekljanega peterลกilja
  • polnovredni riลพevi rezanci (50 g)
  • 2 juลกni ลพlici kvasnih kosmiฤev

PRIPRAVA

  1. Suhe gobe namoฤimo v vroฤi vodi za 15โ€“20 minut. Odreลพemo stebelca in jih vrลพemo proฤ. Namoฤene gobe nasekljamo na trakce.
  2. Alge arame namoฤimo v mrzli vodi za 5โ€“6 minut.
  3. Na segretem sezamovem olju prepraลพimo narezano zelenjavo (4โ€“5 minut). Nato vlijemo vodo, dodamo gobe in alge arame ter kuhamo 15โ€“20 minut na majhnem ognju. 5โ€“6 minut pred koncem dodamo ลกe riลพeve rezance.
  4. Po kuhanju zelenjave ugasnemo ogenj. V skledici razredฤimo pasto miso z malo tekoฤine od juhe.
  5. Pasto miso potem vlijemo nazaj v juho, dodamo kvasne kosmiฤe, premeลกamo in pustimo pokrito 1โ€“2 minuti. Na koncu dodamo ลกe sveลพe nasekljan peterลกilj.
- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI