ReceptiJuheZimska juha miso

Zimska juha miso

MORDA VAS ZANIMA

Zimska juha miso k nam prihaja iz daljne Japonske. V zadnjih leti pridobiva na priljubljenosti in si jo marsikdo pripravlja tudi sam.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 1 korenček, narezan na debelejše palčke ali kolobarje
  • 1 manjši por, narezan na trakce ali kolobarje
  • nekaj brstičnega ohrovta
  • 2 stroka naribanega česna
  • 4 suhe gobe šitake
  • 1 jušna žlica suhih alg arame
  • 2 jušni žlici sezamovega olja (lahko tudi brez olja)
  • 2 jušni žlici riževe paste miso
  • 4 skodelice vode ali zelenjavne osnove
  • 4 jušne žlice sveže nasekljanega peteršilja
  • polnovredni riževi rezanci (50 g)
  • 2 jušni žlici kvasnih kosmičev

PRIPRAVA

  1. Suhe gobe namočimo v vroči vodi za 15–20 minut. Odrežemo stebelca in jih vržemo proč. Namočene gobe nasekljamo na trakce.
  2. Alge arame namočimo v mrzli vodi za 5–6 minut.
  3. Na segretem sezamovem olju prepražimo narezano zelenjavo (4–5 minut). Nato vlijemo vodo, dodamo gobe in alge arame ter kuhamo 15–20 minut na majhnem ognju. 5–6 minut pred koncem dodamo še riževe rezance.
  4. Po kuhanju zelenjave ugasnemo ogenj. V skledici razredčimo pasto miso z malo tekočine od juhe.
  5. Pasto miso potem vlijemo nazaj v juho, dodamo kvasne kosmiče, premešamo in pustimo pokrito 1–2 minuti. Na koncu dodamo še sveže nasekljan peteršilj.
- oglas -
Prejšnji članekCvetačna pica
Naslednji članekPirožki z zeljem in drugimi nadevi

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×