Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaZgodovina ameriškega slamnika

Zgodovina ameriškega slamnika

MORDA VAS ZANIMA

Znano je, da je bil ameriški slamnik ena zelo pomembnih zdravilnih rastlin severnoameriških Indijancev. Uporabljali so ga večinoma kot kašo zdrobljenih zelišč ali kot sok, žvečili pa so tudi koščke korenin.

- Oglas -

Ameriški slamnik
Ameriški slamnik so uporabljali pri kačjih pikih, pikih žuželk, proti prehladu, zobobolu, vnetjih, zdravljenju opeklin in ran ter proti vročice. Priseljenci so uporabo prevzeli od Indijancev in njegova zdravilnost in uporaba sta prvič opisana leta 1737.

Kasneje so ameriški slamnik uporabljali kot zdravilo za sifilis, leta 1869 pa je nemški priseljenec H.C.F. Meyer začel z izdelavo prvega komercialnega zdravila iz slamnika, imenovanega Meyer’s Blutreiniger (zdravilo za čiščenje krvi), ki je bilo namenjeno zdravljenju kačjih pikov, slabovidnosti, revme in živčevja.

Prepoznavnost zdravilne rastline se je sčasoma še povečala, nastale so tudi obsežnejše raziskave. V Evropi se je začel uveljavljati po letu 1897.

Danes je ameriški slamnik ena najpogosteje uporabljenih zdravilnih rastlin v pripravkih za izboljšanje imunskega sistema in zdravljenje zgornjih dihal v Severni Ameriki in Evropi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×