DomovZdravi ReceptiZelenjavna juha s čičerko

Zelenjavna juha s čičerko

- Oglas -

Zelenjavna juha s čičerko je odlična izbira, ko si želite nekaj lahkega, a hkrati nasitnega. Raznolika zelenjava, obogatena s čičerko, ustvarja ravno prav gosto juho, ki vas ne bo pustila lačnih. Z dodatkom svežih začimb lahko juho še dodatno popestrite po lastnem okusu.

Sestavine (4 porcije):

  • 1 čebula,
  • 2 korenčka,
  • ½ majhne zelene,
  • ½ majhnega brokolija,
  • 4 srednje veliki krompirji,
  • 2 žlici masla,
  • 2 žlički mlete kurkume,
  • 1 žlička mletega koriandra,
  • 1 žlička mlete kumine,
  • sol, sveže mlet poper,
  • 400 g olupljenega paradižnika v konzervi,
  • 400 g čičerke v konzervi

Priprava:

  1. Očistite zelenjavo in krompir, čebulo in korenje narežite na drobno, zeleno in krompir na kocke, brokoli pa nalomite na majhne cvetove.
  2. Na maslu prepražite čebulo, dodajte vse začimbe in pražite približno 2 minuti. Ves čas mešajte. Nato dodajte vso zelenjav razen brokolija, paradižnika in čičerike. Mešanico pražite nekaj minut, da se zlatorjavo obarva, zalijte z 1 litrom vode, začinite s soljo in poprom ter zavrite. Na nizki temperaturi kuhajte približno 15 minut.
  3. Mešanici dodajte paradižnik (lahko ga rahlo pretlačite z vilicami), čičerko in nazadnje še brokoli. Kuhajte še 5 minut. Na koncu juho začinite s soljo in poprom po okusu.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI