- Oglas -
Zelenjavna juha s čičerko je odlična izbira, ko si želite nekaj lahkega, a hkrati nasitnega. Raznolika zelenjava, obogatena s čičerko, ustvarja ravno prav gosto juho, ki vas ne bo pustila lačnih. Z dodatkom svežih začimb lahko juho še dodatno popestrite po lastnem okusu.
Sestavine (4 porcije):
- 1 čebula,
- 2 korenčka,
- ½ majhne zelene,
- ½ majhnega brokolija,
- 4 srednje veliki krompirji,
- 2 žlici masla,
- 2 žlički mlete kurkume,
- 1 žlička mletega koriandra,
- 1 žlička mlete kumine,
- sol, sveže mlet poper,
- 400 g olupljenega paradižnika v konzervi,
- 400 g čičerke v konzervi
Priprava:
- Očistite zelenjavo in krompir, čebulo in korenje narežite na drobno, zeleno in krompir na kocke, brokoli pa nalomite na majhne cvetove.
- Na maslu prepražite čebulo, dodajte vse začimbe in pražite približno 2 minuti. Ves čas mešajte. Nato dodajte vso zelenjav razen brokolija, paradižnika in čičerike. Mešanico pražite nekaj minut, da se zlatorjavo obarva, zalijte z 1 litrom vode, začinite s soljo in poprom ter zavrite. Na nizki temperaturi kuhajte približno 15 minut.
- Mešanici dodajte paradižnik (lahko ga rahlo pretlačite z vilicami), čičerko in nazadnje še brokoli. Kuhajte še 5 minut. Na koncu juho začinite s soljo in poprom po okusu.
- oglas -