Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.
Zdravje & prehranaZdravi orehi

Zdravi orehi

MORDA VAS ZANIMA

Ameriški znanstveniki so objavili rezultate raziskave o koristnosti plodov različnih oreščkov in v katerih so ugotovili, da so glede na sestavo najbolj koristna prav orehova jedrca. Zato priporočajo, da pojeste najmanj pet orehov dnevno. Dr. Joe Vinson je povedal, da imajo orehi najvišji nivo antioksidantov, ki telo ščitijo pred najrazličnejšimi boleznimi.
OrehiVse vrste oreščkov so zelo zdrave, saj imajo odlične nutritivne vrednosti, bogati so z nenasičenimi maščobnimi kislinami, minerali in vitamini, vendar pa so orehi bolj zdravi od mandljev, lešnikov ali pistacij. Omenjeni znanstvenik je analiziral nivo antioksidantov v devetih vrstah oreščkov in ugotovil, da je antioksidantov v orehih dvakrat več kot v ostalih oreščkih. Poleg tega so antioksidanti v orehih odlične kvalitete, saj so od dva do petkrat močnejši od vitamina E.

- Oglas -

Redno uživanje orehov v priporočljivih količinah zmanjšuje tveganje za bolezni srca, nekaterih oblik raka, sladkorne bolezni in druge zdravstvene težave.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×