Zdravje & prehranaZdravi orehi

Zdravi orehi

MORDA VAS ZANIMA

Ameriški znanstveniki so objavili rezultate raziskave o koristnosti plodov različnih oreščkov in v katerih so ugotovili, da so glede na sestavo najbolj koristna prav orehova jedrca. Zato priporočajo, da pojeste najmanj pet orehov dnevno. Dr. Joe Vinson je povedal, da imajo orehi najvišji nivo antioksidantov, ki telo ščitijo pred najrazličnejšimi boleznimi.
OrehiVse vrste oreščkov so zelo zdrave, saj imajo odlične nutritivne vrednosti, bogati so z nenasičenimi maščobnimi kislinami, minerali in vitamini, vendar pa so orehi bolj zdravi od mandljev, lešnikov ali pistacij. Omenjeni znanstvenik je analiziral nivo antioksidantov v devetih vrstah oreščkov in ugotovil, da je antioksidantov v orehih dvakrat več kot v ostalih oreščkih. Poleg tega so antioksidanti v orehih odlične kvalitete, saj so od dva do petkrat močnejši od vitamina E.

- Oglas -

Redno uživanje orehov v priporočljivih količinah zmanjšuje tveganje za bolezni srca, nekaterih oblik raka, sladkorne bolezni in druge zdravstvene težave.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×