fbpx
Domov Zdravje & prehrana Zdrava različica ocvrtih banan

Zdrava različica ocvrtih banan

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Ga ni junaka, ki ne obožuje ocvrtih banan, ki jih poznamo predvsem iz različnih azijskih restavracij. Sladica je okusna, ima zdravo osnovo, a vedno se da zadevo izboljšati. Bi poskusili zdravo različico ocvrtih banan?

Cvrtje je samo po sebi težko, zato smo se odločili, da bomo nekatere sestavine in način priprave zamenjali in tako dobili lahkotnejšo sladico, ki nam ne bo povzročala slabe vesti.

Ocvrte banane

Kaj potrebujemo?

  • 100 gramov kokosove moke,
  • 2 žlici stevije,
  • 1 žlico sode bikarbone,
  • ščepec soli, 1 jajce,
  • 150 mililitrov riževega mleka z okusom kokosa,
  • 2 banani,
  • sok polovice limone,
  • 2 žlici stopljenega kokosovega masla.

Če vam ni všeč kokos, lahko kokosovo moko zamenjate za mandljevo in riževo mleko z okusom kokosa za tisto z okusom mandljev.

Potek priprave:

V skledi zmešamo skoraj vso kokosovo moko, stevijo, sodo bikarbono in sol. Na sredini suhih sestavin naredimo jamico in noter vlijemo razžvrkljano jajce in polovico mleka. Premešamo in dodajamo preostalo mleko dokler ne dobimo gladke mase.

Olupimo banane in jih narežemo na kolobarje, ki jih prelijemo z limoninim sokom. Vsak kos potopimo v testo in povaljamo v malo kokosove moke, ki je preostala. Pokapljamo s stopljenim kokosovim oljem in koščke banan položimo na peki papir ter jih damo v pečico. Pečemo jih 20 minut na 180 stopinj. Pečene banane so pripravljene!

Kaj postrežemo zraven pečenih banan?

Za prilogo lahko naredimo stepeno smetano, in ji dodamo malce medu. Banane lahko polijemo z medom ali pa marmelado. Če bi radi pojedli še bolj zdravo prilogo ob bananah, pa si zmešajte žličko nesladke marmelade s kislo smetano. K pečenim bananam gresta dobro tudi cimetov ali ingverjev posip.

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×