Zdrava juha s protivnetnimi sestavinami

Vnetja v telesu so povzročitelj veliko bolezni sodobnega časa, vključno s srčno-žilnimi boleznimi, rakom in debelostjo. Predstavljamo vam recept za juho s sestavinami, ki delujejo protivnetno. Vse, kar potrebujete, je, poleg sestavin, električni mešalnik in 10 minut časa.

Hrana ima neverjetno moč – zaradi močno predelane hrane, pretiranega uživanja sladkorjev in transmaščob lahko v telesu nastane kronično vnetje, ki je vzrok za aterosklerozo, artritis, osteoporozo, Alzheimerjevo bolezen in demenco, nekatere vrste raka, debelost ter hitrejše staranje celic.

Protivnetna juha

Po drugi strani pa je hrana, ki je pravilno izbrana in deluje protivnetno, lahko tudi naše zdravilo, saj zdravi vnetja in varuje telo pred boleznimi. Poleg hrane pa je pomemben tudi naš življenjski slog – čim več gibanja, pitja dovolj tekočine, izogibanja stresu ipd. so prav tako »protivnetne« sestavine.

Tokrat vam predstavljamo juho, ki vsebuje sestavine, ki zmanjšujejo vnetja v telesu. Pripravili jo boste v rekordno hitrem času, poleg tega pa je tudi zelo okusna.

Potrebujete:

  • 2,5 dl jabolčnega kisa,
  • 300 g sesekljane pese,
  • 250 g sesekljanega jabolka,
  • 250 g sesekljane zelene,
  • 2 stroka sesekljanega česna,
  • 100 g sesekljanega korenja,
  • 100 g naribanega ingverja,
  • 1 l zelenjavne ali piščančje jušne osnove,
  • 40 g svežega timijana (ali 70 g posušenega timijana),
  • 5 g himajaske soli,
  • 5 do 7 dl ekološkega kokosovega mleka.

Priprava:

  1. Vse sestavine, razen kokosovega mleka, dajte v večji lonec, zavrite in pustite na lahnem vrenju 10 minut.
  2. V juho dodajte kokosovo mleko in zmešajte z električnim mešalnikom, dokler ne dobite gladke mase.

Dober tek!

Kliknite na ← → za premikanje

DELI