5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Dom & energijaZbirka inovacij za dom na sončno energijo

Zbirka inovacij za dom na sončno energijo

MORDA VAS ZANIMA

Na svetovnem in slovenskem trgu je na voljo vedno več inovativnih izdelkov, ki delujejo na solarno energijo. Naprave na obnovljive vire energije namreč lahko bistveno pomagajo zmanjšati račune za elektriko.

- Oglas -

Lahko bi rekli, da so sončne celice izum stoletja, še bolj navdihujoča pa je kreativna uporaba tega polprevodniškega materiala, ki prevaja solarno energijo v električno. V zadnjem času jih lahko najdemo praktično v vseh spektrih našega življenja, od solarnih avtomobilov, grelnikov vode do solarnih svetil in vrtnih kosilnic.

Solarni polnilec

Solarni strešniki

Še posebej zanimivi in inovativni so denimo solarni strešniki, ki elegantno rešujejo problem vgradnje nerodnih in težkih solarnih plošč. Integrirani strešniki hkrati proizvajajo solarno energijo in jo shranjujejo v baterijo, vgrajeno v notranjosti strešnika, za kasnejšo uporabo. Pridobljeno obnovljivo energijo je možno izkoristiti za napajanje različnih hišnih naprav ali na primer ogrevanje vode.

Solarna klimatska naprava

Ne samo, da solarna klimatska naprava ponuja velike prihranke pri stroških električne energije, je tudi okolju prijazna, saj pomaga zmanjšati izpuste ogljikovega dioksida v ozračje. Za delovanje uporablja sončne celice, običajno je prenosna, zato je idealna za manjše domove, kjer bi uporaba klasične klimatske naprave pomenila velik stroškovni zalogaj.

Solarni ventilator

- Oglas -

Ventilatorji na solarno energijo se lahko uporabljajo v tistih predelih doma, kjer je možen dostop do sončne svetlobe, na primer v mansardi. Poleg teh so zelo zanimivi tudi solarni okenski ventilatorji, ki jih namestimo na okna, kadar je prezračevanje skozi izvrtino v oknu najboljša rešitev.

Solarni polnilec

Solarni polnilci, ki jih lahko pritrdimo na okna, pa so odlična rešitev, če želimo napajati mobilni telefon ali druge manjše naprave v domu. Prihajajo v različnih velikostih, ker so prenosni, jih lahko celo odnesemo s seboj ven in si tako napolnimo baterije naprave kar zunaj brez uporabe električnih vtičnic.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×