0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaZbirka inovacij za dom na sončno energijo

Zbirka inovacij za dom na sončno energijo

MORDA VAS ZANIMA

Na svetovnem in slovenskem trgu je na voljo vedno več inovativnih izdelkov, ki delujejo na solarno energijo. Naprave na obnovljive vire energije namreč lahko bistveno pomagajo zmanjšati račune za elektriko.

- Oglas -

Lahko bi rekli, da so sončne celice izum stoletja, še bolj navdihujoča pa je kreativna uporaba tega polprevodniškega materiala, ki prevaja solarno energijo v električno. V zadnjem času jih lahko najdemo praktično v vseh spektrih našega življenja, od solarnih avtomobilov, grelnikov vode do solarnih svetil in vrtnih kosilnic.

Solarni polnilec

Solarni strešniki

Še posebej zanimivi in inovativni so denimo solarni strešniki, ki elegantno rešujejo problem vgradnje nerodnih in težkih solarnih plošč. Integrirani strešniki hkrati proizvajajo solarno energijo in jo shranjujejo v baterijo, vgrajeno v notranjosti strešnika, za kasnejšo uporabo. Pridobljeno obnovljivo energijo je možno izkoristiti za napajanje različnih hišnih naprav ali na primer ogrevanje vode.

- Oglas -

Solarna klimatska naprava

Ne samo, da solarna klimatska naprava ponuja velike prihranke pri stroških električne energije, je tudi okolju prijazna, saj pomaga zmanjšati izpuste ogljikovega dioksida v ozračje. Za delovanje uporablja sončne celice, običajno je prenosna, zato je idealna za manjše domove, kjer bi uporaba klasične klimatske naprave pomenila velik stroškovni zalogaj.

Solarni ventilator

Ventilatorji na solarno energijo se lahko uporabljajo v tistih predelih doma, kjer je možen dostop do sončne svetlobe, na primer v mansardi. Poleg teh so zelo zanimivi tudi solarni okenski ventilatorji, ki jih namestimo na okna, kadar je prezračevanje skozi izvrtino v oknu najboljša rešitev.

Solarni polnilec

Solarni polnilci, ki jih lahko pritrdimo na okna, pa so odlična rešitev, če želimo napajati mobilni telefon ali druge manjše naprave v domu. Prihajajo v različnih velikostih, ker so prenosni, jih lahko celo odnesemo s seboj ven in si tako napolnimo baterije naprave kar zunaj brez uporabe električnih vtičnic.

.

NAJNOVEJŠE