Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Dom & energijaZažgani ostanki hrane na dnu posode? Pomagajte si s temi triki!

Zažgani ostanki hrane na dnu posode? Pomagajte si s temi triki!

MORDA VAS ZANIMA

Najverjetneje se vam je že kdaj zgodilo, da ste za trenutek ali dva pozabili na hrano, ki ste jo kuhali. Rezultat je v takšnih primerih velikokrat zažgano dno posode. Ali to pomeni, da je vaš priljubljeni lonec izgubljen? Se morate posloviti od ponve, ki ste jo tako radi uporabljali? Kje pa! Čeprav se zdi čiščenje zažganega dna posode na prvi pogled zelo zahtevno oziroma skorajda neizvedljivo opravilo, pa lahko v resnici hitro postane precej lažje. Preizkusite eno izmed spodnjih metod in posoda bo zagotovo že kmalu kot nova!

Soda bikarbona, sol ali vinski kamen

- Oglas -

Pri prvem triku potrebujete sodo bikarbono – tudi nasploh eno vaših največjih zaveznic pri najrazličnejših gospodinjskih opravilih. Sodo bikarbono preprosto posujte po dnu posode in dodajte čisto malo vode, ravno toliko, da je dno pokrito. Zdaj lahko počakate nekaj ur ali do jutra, še hitreje pa bo, če mešanico segrevate pri nizki temperaturi (po potrebi seveda vmes dodajte še malce vode). Zažgani ostanki bodo tako zelo hitro odstopili. Namesto sode bikarbone lahko sicer uporabite tudi navadno kuhinjsko sol. Še ena možnost pa je vinski kamen.

Alkoholni kis ali limonin sok

Namesto da poskušate zažgano dno posode zdrgniti do čistega, kar je praktično nemogoče, si raje pomagajte z naravno »ščetko« – z alkoholnim kisom, še enim odličnim pomočnikom pri mnogih gospodinjskih zagatah. V posodo nalijte toliko alkoholnega kisa, da je dno povsem prekrito. Tudi v tem primeru je kis najbolje segrevati, saj bodo zažgani ostanki tako odstopili lažje ali hitreje. Če pri roki nimate alkoholnega kisa, pa je lahko dobra izbira tudi limonin sok.

Mehčalec za perilo

V posodo, na dnu katere so ostali zažgani ostanki hrane, lahko nalijete tudi malce mehčalca za perilo. Nato pustite posodo stati nekaj ur, da mehčalec za perilo opravi svoje delo. Če gre za zares ekstremen primer zažganega dna, lahko pustite mehčalec učinkovati tudi čez noč oziroma postopek še enkrat ponovite.

Kečap

Pri odstranjevanju zažganih ostankov hrane z dna lonca ali ponve pa si je mogoče zelo uspešno pomagati celo s kečapom. V posodo preprosto nalijte debelejšo plast kečapa in nato počakajte do jutra, ko boste lahko posodo očistili praktično povsem brez napora.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×