Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
ŽivaliNamesto v klavnico je ovce odpeljal v zavetišče

Namesto v klavnico je ovce odpeljal v zavetišče

MORDA VAS ZANIMA

Sivalingam Vasanthakumar iz mesteca Totnes v Veliki Britaniji, dotlej širši javnosti neznani kmetovalec, je pred nedavnim pritegnil pozornost medijev s potezo, ki jo mnogi opisujejo z besedami, kot je spreobrnjenje. Kot že tolikokrat doslej – Vasanthakumar se namreč s kmetijstvom ukvarja že 47 let – bi namreč moral odpeljati ovce v klavnico. Namesto tega pa se je odpovedal približno 9000 funtom, ki so se mu obetali, in živali odpeljal v zavetišče …

Ovce v zavetišču

Čustveno breme postalo na določeni točki preprosto preveliko

- Oglas -

Po besedah Vasanthakumarja ni bilo na teh 20 ovcah oziroma ovnih nič posebnega v primerjavi s tistimi, ki jih je v preteklosti puščal v klavnicah. Pa vendar se je tokrat nekaj v njem uprlo – kot je povedal, je postalo čustveno breme preprosto preveliko oziroma ni mogel več prenašati občutkov krivde. Dejstvo, da je na koncu vedno peljal živali v klavnico, je predstavljalo vse večji stres zanj, hkrati pa je zaznaval stres tudi pri živalih. Dejal je, da so živali takrat dobro vedele, kakšna usoda jih čaka. Običajno so se poskušale skriti v zadnji del prikolice in niso hotele izstopiti.

Odločil se je za popolno opustitev mesa in pridelavo zelenjave

Tako je Vasanthakumar naredil dobrih 320 kilometrov do najbližjega zavetišča za živali, rešene pred zakolom. Obenem pa se je tudi sam odpovedal uživanju mesa. V prihodnje se sicer namerava še vedno ukvarjati s kmetijstvom, le da se bo posvetil pridelovanju zelenjave. Čeprav se je njegova poteza mnogim zdela nenadna, pa Vasanthakumar pravi, da je bilo to nekaj, kar ga je mučilo dolga leta, dokler se ni nekega dne preprosto odločili, da je bilo dovolj.

V zadnjem času kar nekaj tovrstnih zgodb s precejšnjim odmevom

Primer Vasanthakumarja sicer ni osamljen, saj je bilo mogoče v zadnjem času zaslediti kar nekaj podobnih novic. Nedolgo tega smo denimo tudi na našem portalu poročali o Jayu Wildu, britanskem kmetu, ki je živali – v tem primeru krave – namesto v klavnico poslal v zavetišče in se odločil za veganstvo. Po tej zgodbi je bil kasneje posnet celo film z naslovom 73 krav (73 Cows), ki je bil pred kratkim nominiran za eno izmed uglednih britanskih filmskih nagrad bafta.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×