0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliZaščitite pse pred klopi!

Zaščitite pse pred klopi!

MORDA VAS ZANIMA

Klopi se zelo radi naselijo na pse, težava pa postane še posebej pogosta v toplejšem delu leta. Psi dokaj zlahka naletijo na klopa, še posebej če so malce bolj zvedavi. Ugriz klopa se lahko pri psih odraža v obliki simptomov, kot so otečene limfne žleze, otekanje sklepov, izguba apetita, težave s kožo in anemija. Nekateri od teh simptomov lahko kažejo tudi na okužbo z eno izmed resnejših bolezni, ki jih lahko prenašajo klopi.

- Oglas -

Če vam pes deluje bolan tudi po tem, ko ste uspešno odstranili klopa, se je vsekakor smiselno posvetovati z veterinarjem. Še bolje pa bo, da poskrbite, da do ugriza klopa sploh ne bo prišlo. Predstavljamo vam nekaj izjemno učinkovitih naravnih sredstev, ki vam lahko pomagajo pri zaščiti psov pred klopi.

Jabolčni kis

Psu lahko zagotovite naravno zaščito pred klopi z vsestransko uporabnim jabolčnim kisom. Ta namreč med drugim deluje tudi kot sredstvo proti klopom, saj jih njegov vonj odbija. V stekleničko z razpršilnikom nalijte enako količino jabolčnega kisa in vode. Po želji lahko dodate še nekaj kapljic eteričnega olja sivke. Dobro premešajte in popršite po psu, pri čemer pazite, da se izognete očem, notranjosti ušes in smrčka. Če ima pes daljšo dlako, mu jo nato dobro razčešite. Postopek je še posebej koristen takrat, ko se s psom odpravljate v naravo, na primer v gozd.

- Oglas -

Eterično olje čajevca

Z eteričnim oljem čajevca lahko preprečite ugrize klopov, v primeru da je do ugrizov že prišlo, pa lahko omenjeno eterično olje pomaga pri odstranjevanju klopov s psa. Zaradi antiseptičnega delovanja eterično olje čajevca preprečuje tudi razvoj morebitne okužbe. Svetujemo vam, da šamponu, ki ga sicer uporabljate za tuširanje psa, dodate nekaj kapljic eteričnega olja čajevca in ga nato uporabite kot običajno.

Limone

Zelo preprosta, obenem pa izjemno učinkovita metoda za odganjanje klopov je lahko tudi uporaba limon. Citronska kislina, ki jo vsebuje limona, bo namreč odvrnila klope od namere, da bi se približali psu. Limono najprej narežite na rezine, ki jih potopite v lonec z vrelo vodo. Pokrijte in pustite, da se odmaka čez noč. Zjutraj precedite in mešanico nalijte v stekleničko z razpršilnikom. Uporabite po potrebi.

Sol in soda bikarbona

Še ena izmed neškodljivih snovi, s katerimi lahko preprečite ugrize klopov, je navadna kuhinjska sol, še posebej v kombinaciji s sodo bikarbono. Priporočamo vam, da zmešate sol in sodo bikarbono, nato pa mešanico uporabite za umivanje psa. S tem ne boste poskrbeli le za zaščito pred klopi, ampak tudi pred muhami in različnimi paraziti.

.

NAJNOVEJŠE