Zdravje & prehranaZamrznjene ribe ali sveže ribe?

Zamrznjene ribe ali sveže ribe?

MORDA VAS ZANIMA

Ko pride do izbire med svežimi ter zamrznjenimi ribami, je verjetno odločitev težja. Zaloge rib so različne – zdrave ribe, siromašne, očiščene,  …

- Oglas -

Poleg tega so tudi različni načini, kako so bile ribe ujete (na okolju prijazen način ali okolju uničujoč način).

Ribogojnice ali ribolov?

Pri nakupu aljaškega lososa, je verjetno odločitev dokaj lahka – res je, da je ta riba malce dražja, vendar pa ta ribolov ne škoduje ekosistemu – ribe so bile ulovljene z metodami, ki ne ogrožajo populacije rib, so iz čistega okolja, ter brez škodljivih snovi.


Lososi, uvoženi iz ribogojnic, pa ne le da izhajajo iz umazanega okolja, temveč so tudi rejeni na ne-naraven način.
Pred kratkim pa so se raziskovalci lotili raziskati vpliv, ki ga ima pridobivanje hrane na okolje. Raziskovalna enota je bila v tem primeru losos.

Torej, zamrznjen ali svež? V tem primeru je bolje kupovati zamrznjenega, saj je sam transport takšne oblike hrane okolju veliko bolj prijazen.

- Oglas -

Divji ali vzgojen v ribogojnicah? Res je, da je sama kvaliteta mesa divjega lososa veliko boljša. Vendar pa imata obe vrsti približno enak vpliv na okolje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×