Pasja gripa

MORDA VAS ZANIMA

Dnevno nas bombardirajo z novicami o novih razsežnostih aktualne gripe. Lahko bi rekli, da je letos gripa najbol aktivna tematika, ter tudi dolgo trajajoča. Vendar pa malokdo pomisli, da lahko tudi psi zbolijo za gripo.

Tudi pes lahko zboli za gripo

- Oglas -

Gripa pri psih povzroča probleme z dihali, odkrili pa so jo šele leta 2004, kot bolezen dihal. Takšna vrsta gripe je lahko nevarna za pse, ki so zaprti v zavetiščih, trgovinah za male živali, …

Simptomi te gripe so suh kašelj, izguba apetita, letargija, … za pse ki so pa že predhodno imeli probleme s srcem ter pljuči, pa je lahko ta gripa v redkih primerih tudi smrtonosna. Dobro novica je seveda ta, da je smrtnost le približno 1% poleg tega pa obstaja tudi cepivo proti pasji gripi. Vendar pa je realnost takšna, da cepivo ne varuje psa pred nalezljivostjo, ampak le skrajša čas bolezni.

Preventiva proti gripi

Verjetno nihče od nas noče, da bi mu pes zbolel za gripo, zato je bolje, da vseeno preventivno cepimo psa proti tej gripi, saj mu tako lahko na dolgi rok še celo pomagamo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×