Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaJe v vašem solatnem prelivu morda svinec?

Je v vašem solatnem prelivu morda svinec?

MORDA VAS ZANIMA

Če sta balzamično in rdeče vino glavni sestavini kisa, potem je odgovor po vsej verjetnost da. Seveda ne namigujemo, da morate prenehati z uporabo balzamičnega kisa, vendar pa ni slaba ideja, da ga začnete uporabljati v zmernih količinah.

Svinec v hrani

- Oglas -

Svinec je močan živčni strup, ki še najbolj prizadane razvijajoče se možgane otrok. Pripomore pa tudi k povišanem krvnem pritisku, problemom z rodili, rakava obolenja, …

Količina svinca je v balzamičnih kisih ter kisu iz rdečega vina seveda majhna in variira odvisno od produkta. Vendar pa redno uživanje takšnega kisa predstavlja potencialno nevarnost otrokom. Znanstveniki so odkrili, da lahko že žlička kisa na dan pri otroku dvigne nivo svinca v sistemu za kar 30%!

Balzamični kis

Ampak zakaj ta vrsta kisa sploh vsebuje svinec? Stvar je takšna, da to ni še nihče ugotovil. Lahko, da grozdje absorbira svinec, ki se morda nahaja v zemlji. Spet druga hipoteza pravi, da pride svinec v kis med samo izdelavo le-tega. Sok kuhanega grozdja je shranjen v velikih sodih, kjer leta in leta fermentira ter izhlapeva.

Kaj lahko storimo?

- Oglas -

Dobro je vedeti, da bolj kot je kis star, večja je možnost, da vsebuje večjo količino svinca. Zato pred nakupom balzamičnega, oz. kisa iz rdečega grozdja, poglejte letnico in premislite, ali se vam ga splača kupiti.

Prejšnji članekPasja gripa
Naslednji članekStrupi v hiši

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×