Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.
Vrt & VrtnarjenjeZakaj je dobro gojiti zelenjavo doma?

Zakaj je dobro gojiti zelenjavo doma?

MORDA VAS ZANIMA

Vsi smo že mislili, da se topli dnevi končno le približujejo, vendar so nas sneg, veter in maraz zopet nenadno presenetili. Vendar pa je morda to pravi čas, da začnete načrtovati delo na vrtu.

Zakaj si je pametno omisliti vrt?

- Oglas -

Domači vrt

Res je, da je lasten vrt postal neke vrste trend in se nekako vračamo v starejše čase, nekaterim pa se zdi to početje tudi neumno, saj imajo vse na dosegu roke v trgovinah.

Vendar pa ima tudi svoje prednosti. V Ameriki bi takoj naj lani kar 38 % gospodinjstev začelo razmišljati o lastnem vrtu. Od tega pa je bil kar velik odstotek takšnih anketirancev, ki še nikoli niso imeli lastnega vrta. Kaj je torej tako zanimivega in dobrega pri tem, da imate lasten vrt?

  • Sveža zelenjava bo vedno pri roki. Tako vam ne bo potrebno po nepotrebnem hoditi v trgovino in zapraviti še več denarja za dodatne stvari, ki jih ne potrebujete, prav tako pa boste naredili uslugo tudi okolju, ker boste porabili manj goriva.
  • Veliko je slišati o tem, da kupujte lokalno in podpirajte lokalne kmete. To je super ideja za tiste, ki nimajo prostora ali časa za lasten vrt. Če pa to možnost imate, ni nič bolj ‘lokalnega’ kot pa lasten vrt!
  • S tem, ko gojite lastno zelenjavo in zelišča, ste seznanjeni s tem, kaj vse se nahaja v sami zelenjavi. Verjetno ne boste uporabili toliko agresivnih pesticidov in insekticidov, kot jih večji pridelovalci zelenjave.
  • Vaše zdravje se bo zagotovo izboljšalo, saj boste jedli svežo zelenjavo, poleg tega pa boste s tem, ko urejate vrt, poskrbeli tudi za vašo vitalnost, saj lahko v 45 minutah na vrtu izgubite toliko kalorij kot pri 30 minutah aerobike. Pri tem pa se boste znebili tudi stresa.
  • Vaša vsakodnevna prehrana bo veliko bolj raznolika, kar je zelo zdravo.
  • Vrtnarjenja lahko naučite tudi vaše otroke in na tak način preživite več časa z njimi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×