Vrt & VrtnarjenjeZakaj je dobro gojiti zelenjavo doma?

Zakaj je dobro gojiti zelenjavo doma?

MORDA VAS ZANIMA

Vsi smo že mislili, da se topli dnevi končno le približujejo, vendar so nas sneg, veter in maraz zopet nenadno presenetili. Vendar pa je morda to pravi čas, da začnete načrtovati delo na vrtu.

Zakaj si je pametno omisliti vrt?

- Oglas -

Domači vrt

Res je, da je lasten vrt postal neke vrste trend in se nekako vračamo v starejše čase, nekaterim pa se zdi to početje tudi neumno, saj imajo vse na dosegu roke v trgovinah.

Vendar pa ima tudi svoje prednosti. V Ameriki bi takoj naj lani kar 38 % gospodinjstev začelo razmišljati o lastnem vrtu. Od tega pa je bil kar velik odstotek takšnih anketirancev, ki še nikoli niso imeli lastnega vrta. Kaj je torej tako zanimivega in dobrega pri tem, da imate lasten vrt?

  • Sveža zelenjava bo vedno pri roki. Tako vam ne bo potrebno po nepotrebnem hoditi v trgovino in zapraviti še več denarja za dodatne stvari, ki jih ne potrebujete, prav tako pa boste naredili uslugo tudi okolju, ker boste porabili manj goriva.
  • Veliko je slišati o tem, da kupujte lokalno in podpirajte lokalne kmete. To je super ideja za tiste, ki nimajo prostora ali časa za lasten vrt. Če pa to možnost imate, ni nič bolj ‘lokalnega’ kot pa lasten vrt!
  • S tem, ko gojite lastno zelenjavo in zelišča, ste seznanjeni s tem, kaj vse se nahaja v sami zelenjavi. Verjetno ne boste uporabili toliko agresivnih pesticidov in insekticidov, kot jih večji pridelovalci zelenjave.
  • Vaše zdravje se bo zagotovo izboljšalo, saj boste jedli svežo zelenjavo, poleg tega pa boste s tem, ko urejate vrt, poskrbeli tudi za vašo vitalnost, saj lahko v 45 minutah na vrtu izgubite toliko kalorij kot pri 30 minutah aerobike. Pri tem pa se boste znebili tudi stresa.
  • Vaša vsakodnevna prehrana bo veliko bolj raznolika, kar je zelo zdravo.
  • Vrtnarjenja lahko naučite tudi vaše otroke in na tak način preživite več časa z njimi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×