Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaInsekticidi povzročajo artritis ter lupus

Insekticidi povzročajo artritis ter lupus

MORDA VAS ZANIMA

V Filadelfiji je bila izvedena raziskava, ki namiguje na možnost povezave med ženskami, ki so bile izpostavljene inskticidom ter avtoimnskimi boleznimi (revmatoidni artritis ter lupus).

- Oglas -

Prejšnje raziskave so že pokazale povezavo med pesticidi uporabljenimi v kmetijstvu ter povišanim tveganjem za artritisom ter lupusom.

Avtoimunske bolezni prizadanejo imunski sistem, kjer se začne lastno telo obračati proti vam. Največjemu tveganju za takšnimi boleznimi pa so dokazano izpostavljeni kmetje. Pred kratkim pa se je začela kazati tudi povezava med navadnimi hišnimi insekticidi, za vsakodnevno uporabo ter ženskami, ki so jim bile izpostavljene.

Med ženskami, ki so bile vključene v raziskave so bile tiste, ki so razvile ti dve bolezni zaradi izpostavljenosti insekticidom, ter tiste, katere niso razvile teh bolezni in živijo ali na kmetiji, ali pa v mestu.

Seveda bo potrebnih še veliko več raziskav na tem področju, da bodo znanstveniki lahko prepričani, da povezava obstaja. Insekticidi uporabljeni v tej raziskavi so vključevali tiste, ki ubijajo insekte (mravlje, ose, termite, komarje ter ščurke). Zato seveda previdno s temi proizvodi, še posebej poleti, ko postanejo še teliko bolj priročni zaradi ‘invazije’ komarjev.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×