Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Dom & energijaZačnimo v kopalnici

Začnimo v kopalnici

MORDA VAS ZANIMA

Dokazano je, da je poraba vode največja v kopalnici – od tušev do stranišč, dnevno v kopalnici porabimo 60% celotne porabe vode na dan. Ampak kaj narediti, da bi se ta poraba zmanjšala? Najbolje je, da začnete na začetku.

- Oglas -

Kaj kupiti?
Stranišča s prihrankom na porabi vode: novejša stranišča porabijo približno 6l na splakovanje, medtem ko starejša porabijo najmanj trikrat toliko! Res pa je, da bodo tudi nova stranišča porabila več, če jih ne boste vydrževali pravilno.

Ko kopujete novo stranišče, glejte, da ima ta certifikat »Environmental Protection Agency’s WaterSense«. Da stranišče dobi to oznako, pa mora ustrezati standardu, kateri zagotavlja, da stranišče na splakovanje ne porabi več kot 5,8l. Tista stranišča, ki so delujejo na dvojno splakovanje, pa ne bodo porabila več kot 7,3l na splakovanje (če imajo oznako  ‘Environmental Protection Agency’s WaterSense’).

Kaj lahko še storim?
Redno vzdržujte stranišče – Preverite, ali vaše stranišče spušča vodo. Prav tako pa lahko preverite, ali vaše stranišče porabi več vode, kot bi jo moralo. Ta problem je rešljiv hitreje, kot si verjetno predstavljate. V splakovalnik namestite stekleni kozarec, ki ga napolnite s kamni, ga zaprete in položite v rezervoar. Tako vaše stranišče ne bo po nepotrebnem trošilo vode.

Foto: sxc

Prejšnji članekArktični led
Naslednji članekIzginjajoče Aralsko morje

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×