Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Dom & energijaZačnimo v kopalnici

Začnimo v kopalnici

MORDA VAS ZANIMA

Dokazano je, da je poraba vode največja v kopalnici – od tušev do stranišč, dnevno v kopalnici porabimo 60% celotne porabe vode na dan. Ampak kaj narediti, da bi se ta poraba zmanjšala? Najbolje je, da začnete na začetku.

- Oglas -

Kaj kupiti?
Stranišča s prihrankom na porabi vode: novejša stranišča porabijo približno 6l na splakovanje, medtem ko starejša porabijo najmanj trikrat toliko! Res pa je, da bodo tudi nova stranišča porabila več, če jih ne boste vydrževali pravilno.

Ko kopujete novo stranišče, glejte, da ima ta certifikat »Environmental Protection Agency’s WaterSense«. Da stranišče dobi to oznako, pa mora ustrezati standardu, kateri zagotavlja, da stranišče na splakovanje ne porabi več kot 5,8l. Tista stranišča, ki so delujejo na dvojno splakovanje, pa ne bodo porabila več kot 7,3l na splakovanje (če imajo oznako  ‘Environmental Protection Agency’s WaterSense’).

Kaj lahko še storim?
Redno vzdržujte stranišče – Preverite, ali vaše stranišče spušča vodo. Prav tako pa lahko preverite, ali vaše stranišče porabi več vode, kot bi jo moralo. Ta problem je rešljiv hitreje, kot si verjetno predstavljate. V splakovalnik namestite stekleni kozarec, ki ga napolnite s kamni, ga zaprete in položite v rezervoar. Tako vaše stranišče ne bo po nepotrebnem trošilo vode.

Foto: sxc

Prejšnji članekArktični led
Naslednji članekIzginjajoče Aralsko morje

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×