Dom & EnergijaZačnimo v kopalnici

Začnimo v kopalnici

MORDA VAS ZANIMA

Dokazano je, da je poraba vode največja v kopalnici – od tušev do stranišč, dnevno v kopalnici porabimo 60% celotne porabe vode na dan. Ampak kaj narediti, da bi se ta poraba zmanjšala? Najbolje je, da začnete na začetku.

- Oglas -

Kaj kupiti?
Stranišča s prihrankom na porabi vode: novejša stranišča porabijo približno 6l na splakovanje, medtem ko starejša porabijo najmanj trikrat toliko! Res pa je, da bodo tudi nova stranišča porabila več, če jih ne boste vydrževali pravilno.

Ko kopujete novo stranišče, glejte, da ima ta certifikat »Environmental Protection Agency’s WaterSense«. Da stranišče dobi to oznako, pa mora ustrezati standardu, kateri zagotavlja, da stranišče na splakovanje ne porabi več kot 5,8l. Tista stranišča, ki so delujejo na dvojno splakovanje, pa ne bodo porabila več kot 7,3l na splakovanje (če imajo oznako  ‘Environmental Protection Agency’s WaterSense’).

Kaj lahko še storim?
Redno vzdržujte stranišče – Preverite, ali vaše stranišče spušča vodo. Prav tako pa lahko preverite, ali vaše stranišče porabi več vode, kot bi jo moralo. Ta problem je rešljiv hitreje, kot si verjetno predstavljate. V splakovalnik namestite stekleni kozarec, ki ga napolnite s kamni, ga zaprete in položite v rezervoar. Tako vaše stranišče ne bo po nepotrebnem trošilo vode.

Foto: sxc

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×