0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZ naravnimi sestavinami do bolj polnih ustnic

Z naravnimi sestavinami do bolj polnih ustnic

MORDA VAS ZANIMA

Ali sanjate o bolj polnih ustnicah? Lepotni posegi v kirurških centrih zagotovo niso najboljša izbira. Ne le da so lahko precej dragi, ampak rezultati pogosto niso najboljši. Ustnice učinkujejo nenaravno, včasih celo groteskno. Poleg tega pa s tovrstnimi posegi telo izpostavljate različnim nevarnim snovem, ki lahko ogrozijo vaše zdravje.

- Oglas -

Precej pametneje je, da preizkusite naravne metode za bolj polne ustnice. Učinek sicer ne bo tako izrazit, kot bi bil pri kirurškem posegu, vendar boste kljub temu opazili, da so vaše ustnice bolj polne, pri tem pa ne bo tveganja za nezaželene stranske učinke.

V nadaljevanju vas čaka seznam sestavin, ki so posebno uporabne, če želite za bolj polne ustnice poskrbeti s pomočjo naravnih metod …

1. Eterično olje poprove mete

Poprova meta vsebuje veliko mentola. Tako ni presenetljivo, da gre za pogosto sestavino zobnih past, ustnih vod in žvečilnih gumijev, saj lahko mentol poskrbi za bolj svež dah. Vendar to ni edina pozitivna lastnost mentola. Gre namreč za snov, ki lahko pomaga tudi pri spodbujanju prekrvavitve, posledično pa vam lahko pomaga do bolj polnih ustnic. Kapljico eteričnega olja porove mete zmešajte s kokosovim oljem ali oljem po izbiri. Nato z mešanico nežno zmasirajte ustnice. Ne izpirajte, vendar pazite, da mazila ne boste zaužili (izogibajte se torej oblizovanju ustnic).

- Oglas -

2. Cimet

Za spodbuditev prekrvavitve poskrbi tudi cimet, ki ga lahko preprosto dodate svojemu balzamu za ustnice. Po želji pa lahko cimet pred nanosom zmešate tudi s kokosovim oljem, podobno kot eterično olje poprove mete. Po nanosu cimeta lahko v ustnicah začutite rahlo ščemenje, vendar občutek običajno ni pretirano intenziven.

3. Kajenski poper

Pri tej sestavini je potrebna posebna previdnost. Če boste uporabili preveč kajenskega popra, se lahko namreč pojavi zelo neprijeten pekoč občutek. Za spodbuditev prekrvavitve in posledično za bolj polne ustnice zadostuje že zelo majhna količina kajenskega popra. Tudi kajenski poper pred nanosom zmešajte s kokosovim oljem ali oljem po izbiri.

4. Hialuronska kislina

Najverjetneje veste, da lahko hialuronska kislina poskrbi za dobro navlaženo, napeto kožo na obrazu, saj gre za sestavino, ki v telesu zadrži vlago. Podobe vpliv pa ima tudi na ustnice. Serumi s hialuronsko kislino lahko poskrbijo za to, da bodo vaše ustnice dobro navlažene, posledično pa bodo videti bolj polne. Tudi nasploh je pomembna dobra hidracija. Količina tekočine, ki jo vnesete v telo, vpliva tudi na videz vaših ustnic. Če ne popijete dovolj vode, so ustnice že na pogled izsušene, dehidrirane. Po drugi strani pa lahko zadostna hidracija poskrbi za precej bolj polne ustnice.

5. Ingver

Ko nas zebe, je eden od najboljših napitkov zagotovo ingverjev čaj – ne le zato, ker je topel, ampak ker lahko v ingverju najdemo snovi, ki spodbujajo prekrvavitev. Naribajte manjši kos ingverja, nato pa s koščki nežno zmasirajte ustnice. Če se pojavi neprijeten, žgoč občutek, postopek prekinite. Ustnice izpirajte s hladno vodo, dokler neprijeten občutek ne izgine.

- Oglas -

6. Sladkor

Podobno kot koži na obrazu tudi ustnicam koristi reden piling. Tako lahko namreč odstranite odmrle celice. Obenem pa bo tudi piling spodbudil prekrvavitev in prispeval k bolj polnim ustnicam. Za piling ustnic lahko uporabite kar sestavine, ki jih imate najverjetneje že v kuhinji. Glavna zvezda je sladkor, ki je učinkovit pri odstranjevanju odmrlih celic in spodbujanju prekrvavitve, pri tem pa ni pregrob. Sladkor preprosto zmešajte s kokosovim oljem in z mešanico nežno zmasirajte ustnice. Namesto sladkorja lahko za piling ustnic uporabite tudi kavne usedline.

 

.

NAJNOVEJŠE