Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
Zdravje & prehranaZ vrtnico se okrepite proti raku, izgorelosti, depresiji ...

Z vrtnico se okrepite proti raku, izgorelosti, depresiji …

MORDA VAS ZANIMA

Ker je v razcvetu poleti, je zdaj pravi čas, da izkoristite vse zdravilne lastnosti vrtnice. Lahko jo uporabite za pomiritev, izkoristite antibakterijske in terapevtske atribute eteričnega olja ali se razvajajte s krepčilnima čajem iz vrtničnih latic …

- Oglas -

Vrtnice in olje iz vrtnic

Ni le lepa

Vrtnica je zaradi svojih zdravilnih lastnosti že stoletja najbolj priznano naravno zdravilo, sedaj pa tudi moderna znanost potrjuje veliko zdravilnih učinkov. V študiji so ugotovili, da vroča infuzija na zraku posušenih vrtničnih latic vsebuje veliko fenolov in antocianinov, tako kot kislina v česnu, ki je znana tako po antioksidativnih značilnostih kot po antivirusnih in antiglivičnih lastnostih. Poleg tega pa kislina uničuje rakave celice, brez da bi poškodovala zdravo tkivo.

Do podobnih rezultatov so prišli še pri eni študiji, kjer so v treh vrtničnih ekstraktih, to so absolutno, eterično olje in hidrolati, preverili antioksidativne in antibakterijske dejavnosti ter tudi vsebnost fenolov. Vrtnično absolutno in eterično olje sta dosegla najvišjo stopnjo vsebnosti fenolov in antibakterijskih učinkov proti naslednjim boleznim: Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis, Pseudomonas aeruginosa, Erwinia carotovora and Chromobacterium violaceum. Vendar ne pozabite, da destilatov absolutno ali eteričnega olja ne smete zaužiti brez posveta s strokovnjakom.
Ker se vrtnično olje uporablja proti izgorelosti in vsebuje visoke vrednosti vitamina C, se uporablja za pomiritev kožnih stanj, kot so rosacea, ekcemi, sončne opekline in prehitro staranje, če se nanaša lokalno.

Čista pomiritev

Vrtnično olje učinkuje tudi proti motnjam v živčnemu sistemu. V raziskavi so primerjali rezultate 40 zdravih prostovoljcev, ki so vrtnično olje dobili transdermalno ali pa so prejeli placebo. Rezultati raziskave so pokazali, da je (v primerjavi s placebom) vrtnično olje povzročilo veliko zmanjšanje hitrosti dihanja, nasičenost kisika v krvi in sistoličnega krvnega tlaka, kar kaže na zmanjšanje razburjenja. Na čustveni ravni so prostovoljci, ki so dobivali vrtnično olje,sami sebe ocenili kot bolj pomirjene, sproščene in manj na preži kot tisti, ki so dobivali placebo.

- Oglas -

Ekipa raziskovalcev verjame, da ta dognanja kažejo možno pot do odkritja, katere mentalnih motenje povzročajo stres, depresijo in tesnobo. Ker pa se danes za komercialno rast vrtnic uporablja ogromno pesticidov, seveda poiščite zgolj organske rože, olja in zeliščne destilate.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×