Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaZ vrtnico se okrepite proti raku, izgorelosti, depresiji ...

Z vrtnico se okrepite proti raku, izgorelosti, depresiji …

MORDA VAS ZANIMA

Ker je v razcvetu poleti, je zdaj pravi čas, da izkoristite vse zdravilne lastnosti vrtnice. Lahko jo uporabite za pomiritev, izkoristite antibakterijske in terapevtske atribute eteričnega olja ali se razvajajte s krepčilnima čajem iz vrtničnih latic …

- Oglas -

Vrtnice in olje iz vrtnic

Ni le lepa

Vrtnica je zaradi svojih zdravilnih lastnosti že stoletja najbolj priznano naravno zdravilo, sedaj pa tudi moderna znanost potrjuje veliko zdravilnih učinkov. V študiji so ugotovili, da vroča infuzija na zraku posušenih vrtničnih latic vsebuje veliko fenolov in antocianinov, tako kot kislina v česnu, ki je znana tako po antioksidativnih značilnostih kot po antivirusnih in antiglivičnih lastnostih. Poleg tega pa kislina uničuje rakave celice, brez da bi poškodovala zdravo tkivo.

Do podobnih rezultatov so prišli še pri eni študiji, kjer so v treh vrtničnih ekstraktih, to so absolutno, eterično olje in hidrolati, preverili antioksidativne in antibakterijske dejavnosti ter tudi vsebnost fenolov. Vrtnično absolutno in eterično olje sta dosegla najvišjo stopnjo vsebnosti fenolov in antibakterijskih učinkov proti naslednjim boleznim: Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis, Pseudomonas aeruginosa, Erwinia carotovora and Chromobacterium violaceum. Vendar ne pozabite, da destilatov absolutno ali eteričnega olja ne smete zaužiti brez posveta s strokovnjakom.
Ker se vrtnično olje uporablja proti izgorelosti in vsebuje visoke vrednosti vitamina C, se uporablja za pomiritev kožnih stanj, kot so rosacea, ekcemi, sončne opekline in prehitro staranje, če se nanaša lokalno.

Čista pomiritev

Vrtnično olje učinkuje tudi proti motnjam v živčnemu sistemu. V raziskavi so primerjali rezultate 40 zdravih prostovoljcev, ki so vrtnično olje dobili transdermalno ali pa so prejeli placebo. Rezultati raziskave so pokazali, da je (v primerjavi s placebom) vrtnično olje povzročilo veliko zmanjšanje hitrosti dihanja, nasičenost kisika v krvi in sistoličnega krvnega tlaka, kar kaže na zmanjšanje razburjenja. Na čustveni ravni so prostovoljci, ki so dobivali vrtnično olje,sami sebe ocenili kot bolj pomirjene, sproščene in manj na preži kot tisti, ki so dobivali placebo.

- Oglas -

Ekipa raziskovalcev verjame, da ta dognanja kažejo možno pot do odkritja, katere mentalnih motenje povzročajo stres, depresijo in tesnobo. Ker pa se danes za komercialno rast vrtnic uporablja ogromno pesticidov, seveda poiščite zgolj organske rože, olja in zeliščne destilate.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×