Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaPrihaja tretji letošnji vročinski val

Prihaja tretji letošnji vročinski val

MORDA VAS ZANIMA

Pred kratkim se je končal drugi letošnji vročinski val s svojim vrhuncem med 6. in 8. julijem. Temperature so bile visoke, tudi nad 37 stopinj Celzija, a ta teden se je napovedala nova vročina in tudi tokrat bomo lahko izmerili 35 stopinj ali več.

- Oglas -

A ostanimo pri izredno visokih temperaturah, ki smo jih doživeli pretekli teden. Ozračje se namreč niti čez noč ni bistveno ohladilo, saj so bile noči ponekod celo najtoplejše v zadnjih 20 letih, kar je svojevrsten rekord. Takšne noči so namreč pogovorno opisali kar kot tropske. Ohladitev je nato prišla v obliki hladne fronte, ki je z nevihtami, neurji, vetrom, s strelami in točo mnogim zagrenila dan, morda celo vse poletje. Ne pozabimo, da je toča ponekod uničila tudi veliko pridelkov in kmetje si bodo od ujme le težko opomogli.

Vročinski val

Prizadelo zlasti severni del države

Največ padavin je zapadlo na severu države, torej na Koroškem, Pohorju, na območju Radencev in Murske Sobote. Lokalno je ponekod padlo tudi do 100 milimetrov dežja, so bile pa padavine manj intenzivne na zahodu in v osrednjem delu Slovenije, kjer je padlo do 30 milimetrov dežja. Obalo je komajda namočilo, se je pa tudi nekoliko ohladilo, saj so temperatura padle za približno deset stopinj Celzija, kažejo podatki Agencije RS za okolje (Arso).

Reke so dobile nekaj vode

Zaradi visokih temperatur je bilo pospešeno tudi izhlapevanje vode iz rastlin in tal, zato je bilo treba rastline zalivati. Kljub nedavnim padavinam pa ostajata Obala in Slovenska Istra sušni. Sicer pa so najbolj narasle reke na območju Koroške, Pohorja, Kozjaka in v Slovenskih goricah. V naslednjih dneh se bo vodnatost rek spet počasi zmanjševala, prav tako pa bo tudi s podzemno vodo, katere gladina je že tako malce pod povprečjem.

Spet je vroče

- Oglas -

Tukaj so namreč ponovno visoke temperature, ki znajo povzročiti sušnejše razmere. Vremenoslovco so napovedali vročinski val, ki naj bi trajal vse do nedelje, 19. julija. Vroče bo in sončno, vmes pa nam lahko postreže tudi kakšna nevihta.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×