Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaVroči jabolčnik: brezalkoholna alternativa kuhanemu vinu

Vroči jabolčnik: brezalkoholna alternativa kuhanemu vinu

MORDA VAS ZANIMA

Za mnoge je kuhano vino ena prvih asociacij, ko pomislijo na (veseli) december. V času decembrskih praznovanj se resnično zdi, da nas vonj kuhanega vina spremlja praktično na vsakem koraku. Kaj pa tisti, ki kuhanega vina zaradi različnih razlogov ne smejo ali nočejo uživati? Čaj še zdaleč ni edina alternativa.

- Oglas -

Za prav posebno praznično vzdušje lahko poskrbite, če pripravite vroč jabolčnik, nad katerim bodo zagotovo navdušeni tudi otroci. Že med samo pripravo bo vaš dom napolnil prav poseben vonj po praznikih. Postopek je sicer zelo preprost, samo kuhanje jabolčnika pa nekoliko daljše, saj je bistvo v počasni pripravi. Vendar se vsekakor splača!

Vroči jabolčnik

Sestavine, ki jih boste potrebovali

Osnovo za pripravo vročega jabolčnika seveda predstavljajo jabolka – potrebujete približno 10 jabolk, poleg tega pa še 1 pomarančo. Da pa bo okus jabolčnika zares prazničen, na spisek sestavin dodajte še 2 cimetovi palčki, ščepec mletega muškatnega oreščka in ščepec klinčkov v prahu. Količino začimb lahko sicer prilagajate svojemu okusu. Zdaj potrebujete le še približno 4 litre vode in priprava vročega jabolčnika se lahko prične!

Navodila za pripravo vročega jabolčnika

Najprej operite in olupite jabolka. Narežite jih na manjše koščke, ki jih stresite v večji lonec. Dodajte še olupljeno in na koščke narezano pomarančo ter začimbe. Prelijte z vodo in vse skupaj zavrite, nato pa nekaj ur kuhajte pri nizki temperaturi. Še boljša možnost je, da uporabite počasni kuhalnik, če ga seveda imate. Ko se jabolka zmehčajo, jih lahko tudi nekoliko pretlačite – z vilicami ali s pripomočkom za pripravo pireja – nato pa kuhajte dalje. Na koncu mešanico precedimo, da ostane le še gost sok. Če boste uporabili malce bolj sladke sorte jabolk, uporaba sladkorja oziroma drugih sladil ne bo potrebna. Jabolčnik postrezite, dokler je še topel.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×