0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaVodnik za zdravo črevesje

Vodnik za zdravo črevesje

MORDA VAS ZANIMA

Ker je pred nami ravno takšen del leta, ko bo večina ljudi naredila tudi precej prehranskih prekrškov, poglejmo, katera živila nam bodo še prav posebej pomagala omiliti morebitne težave in hitro popraviti nastalo škodo v črevesju.

- Oglas -

Zdravo črevesje

Prišel je december in tako je pred nami obdobje leta, ki je za naša prebavila najbolj obremenilen. Prazniki si sledijo drug za drugim in mnogi se bodo težko uprli vsem skušnjavam. Seveda bi bilo tudi v tem času nujno pamet vzeti v roke in ne podleči čisto vsaki skušnjavi, a verjamem, da je to laže govoriti kot storiti.

V tem obdobju leta dobim zelo veliko vprašanj, kako obraniti svoja prebavila. Še posebej od tistih ljudi, ki so na tem področju šibki in kar hitro občutijo težave. Zato poglejmo nekaj preprostih nasvetov, kako poskrbeti za zdravje svojega črevesja.

Seveda se vse začne in konča pri hrani. Tisto, kar dajemo v usta, lahko popravi ali pokvari zdravje naših prebavil. Vse pa je seveda odvisno od nas in naših odločitev. Z močno predelano hrano, sladkorjem in predelanimi ogljikovimi hidrati ne moremo pričakovati drugega, kot da bomo močno obremenjevali svoja prebavila. Če takšna živila redno uživamo in imamo bolj občutljiva prebavila, obstaja precejšnja možnost za nastanek vnetij v črevesju, pride lahko do prepuščajočega črevesja in drugih težav …

- Oglas -

Vodnik za zdravo črevesje najdete v novi številki revije Bodi eko.

Bodi eko december 2017

NAJNOVEJŠE