0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaVoda za žejo in celostno zdravje našega telesa

Voda za žejo in celostno zdravje našega telesa

MORDA VAS ZANIMA

Voda obsega 75 odstotkov našega sveta, vendar je samo 1 odstotek vode uporaben za pitje in uživanje. Voda, katero uporablja človeštvo, je ista vse od nastanka sveta in je ena redkih sestavin, ki je človek ni poskušal spremeniti ali si jo podrediti.

- Oglas -

Brez vode ni življenja

Voda je nujno potrebna za delovanje našega telesa; za pravilen krvni obtok, delovanje možganov, metabolizem, uravnavanje telesne temperature, delovanje ledvic in urinarnega sistema, delovanje prebavil, mišic in živčnega sistema, za prenos hranljivih stvari do vsake celice, za pravilno delovanje sklepov in kostnega sistema ter odvajanje strupov iz organizma. Vsakršno življenje na našem planetu je odvisno od vode.

Za žejo in zdravje

Voda ne le da gasi žejo, ampak deluje na naše telo zdravilno, saj čisti organizem in odvaja negativno energijo, lahko pa tudi odganja črne misli in slabo voljo. Ste se kdaj vprašali, zakaj se po bivanju na morju tako dolgo počutite zdravi in polni energije? Vzrok ne tiči zgolj v menjavi klime in izpostavljenosti soncu, ampak predvsem v vodi, pogostem tuširanju in plavanju, ki nas osvobaja negativne energije, nakopičenega stresa in morda celo pridobljenih urokov ali škodljive magije.

- Oglas -

Človek lahko brez hrane preživi tudi do 90 dni, brez vode pa lahko prebije največ 72 ur, žal pa je po najnovejših podatkih vsega 1 % pitne vode na Zemlji neoporečen in popolnoma neškodljiv za človeka. Zadnjih nekaj let prevladuje prepričanje, da voda poseduje moči, ki so več kot kemijska formula vode. Znanstveniki so prepričani, da ima voda določeno moč spomina. Z dokazovanjem takšnih trditev se ukvarja “digitalna biologija”. Če znanstvenikom uspe takšno trditev tudi dokazati, se lahko zamajejo temelji marsikatere znanosti.

Zdravljenje z vodo

Tehnika zdravljenja z obarvano vodo je stara in zelo enostavna, pri njej pa uporabljamo izključno zdravo pitno vodo. Vodo nalijemo v določene posode, še najbolje v različno obarvane steklenice. Steklenice postavimo za nekaj ur na sonce, da jih prežame sončna energija in tako je voda pripravljena za pitje. Tako osvetljena voda ima neverjetno moč  in zelo pozitivno vpliva na človeško telo in zdravje. Tako “obarvane” vode (dejansko niso obarvane, ampak so fizično izpostavljene svetlobnemu filtru, zato jih tako imenujemo) delujejo na posamezne organe in jim vračajo vitalno energijo. Zelo pomembno je, da za točno določene težave izberemo primeren filter ali barvo steklenice, glede na ustrezno pravilo izbrane tehnike. Prvo in osnovno pravilo je, da je voda, ki jo nalijemo v steklenico, neoporečna in da steklenico zatem dobro zapremo. Takšna “osvetljena” voda ostane zdrava in primerna za zdravljenje kar nekaj časa.

Voda

Pisane steklenice

Steklenico lahko pobarvate sami, bodisi s tempera bodisi z vodenimi barvami, in šele ko se barve popolnoma posušijo, vanjo vlijemo vodo, jo zamašimo in postavimo na sonce. Seveda pa ni vseeno, katere barve uporabimo. Na primer rdeča barva je primerna za osebe, ki jim primanjkuje iniciative, borbenosti in poguma, prav gotovo pa ni primerna za vzkipljive in prepirljive ljudi, saj lahko sproži živčnost in napetost. Modra in zelena barva delujeta pomirjujoče na vnete organe v telesu, prinašata umirjenost duše, povečata plodnost pri ženskah, ki imajo težave z zanositvijo, predvsem pa nam podarita veliko mero tolerantnosti in popustljivosti. Rumena barva bo očistila živčni in mentalni sistem ter povečala koncentracijo, kar je dobro za vse tiste, ki se vsakodnevno srečujejo z intelektualnimi in miselnimi napori in so zato pogosto utrujeni, medtem ko je oranžna dobra izbira za osebe z motnjami krvnega obtoka, ki so nesamozavestne in imajo različne strahove.

RDEČA BARVA je v uporabi za stimuliranje živčnega sistema, proti utrujenosti in depresiji, proti nizkemu krvnemu pritisku, slabokrvnosti, izboljšanju delovanja jeter, proti revmatizmu in povečanju vitalnih moči.

- Oglas -

VIJOLČNA BARVA umirja glavobol, revmatične bolečine, vnetje ušes, vnetje mehurja, nervozo notranjih organov, živčno napetost in nemir, pomaga pri izločanju ledvičnih kamnov, izboljša kvaliteto in izgled kože, znižuje visok krvni tlak, ublaži bolečine v hrbtenici, stimulira delovanje vranice in pospešuje izgubo telesne teže pri hujšanju.

MODRA BARVA umirja živčno napetost, deluje proti stresu, zmanjšuje srčne težave in uravnava srčni utrip, znižuje visok krvni pritisk. Zmanjšuje bolečine vnetja sklepov, odpravlja nespečnost, blaži trebušne krče, izvrstno premaguje težave, ki nas spremljajo pri prehladu.

ORANŽNA BARVA je koristna in uporabna pri težavah z zobmi in dlesnimi, pri vnetju grla ali zmanjšanemu delovanju ščitnice. Ublaži dihalne težave pri bronhitisu in krepi kapaciteto pljuč. Zdravilno deluje pri črevesnih težavah, spodbuja delovanje žolča in vpliva na izločanje žolčnih kamnov. Izvrstna je v borbi proti melanholiji.

ZELENA BARVA stimulira hipofizo in vpliva na njeno delovanje. Deluje proti stresu, nespečnosti, raznim oblikam strahu in preganjavice. Čisti kri, umirja razne razjede prebavnih organov, odpravlja zgago in spahovanje. Prav tako je koristna pri vnetju ledvic.

ZLATA BARVA izboljša delovanje žleze ščitnice in okrepi delovanje srca.

INDIGO MODRA BARVA umirja bronhitis in vnetje ščitnice ter regulira delovanje njenih hormonov. Rešuje želodčne težave ter je še posebno uporabna in zdravilna pri odpravljanju infekcij limfnega sistema.

RUMENA BARVA deluje pomirjujoče pri kašlju, pospešuje izkašljevanje in izločanje moteče pljučne sluzi, stimulira prebavo in daje moč lenemu črevesju. Revitalizira slepo črevo, žolčnik in vranico, čisti ledvica in zavira nastajanje ledvičnih kamnov.

Voda in ljudje

Voda je izredno pomembna v življenju slehernega človeka, saj simbolika krsta z vodo ni brez čisto pomena in razloga. Z vodo lahko iz našega telesa odstranimo veliko več negativne energije kot s katero koli drugo metodo. Če ste utrujeni ali občutite pomanjkanje energije, pojdite v kopalnico in pustite, naj vam curek hladne vode nekaj deset sekund obliva zapestje. Če ste besni, razdraženi in tako sposobni izreči marsikatero žalitev ali neprimerno besedo, ki bi jo kasneje obžalovali, pojdite v kopalnico in si umijte obraz s hladno vodo, sprostitev bo trenutna! Se vas loteva nahod, prehlad ali gripa?  Potopite stopala v vročo vodo in zdržite v njej vsaj 15 minut, vaš nos se bo čudežno umiril! Želite biti lepi, dobre volje in polni delovnega elana? Zjutraj se tuširajte najprej s toplo vodo in nekaj kasneje si oblijte zgornji del telesa s hladno vodo, presenečeni boste nad rezultatom!

Tudi če vas muči nespečnost ali slabo in nemirno spite, bo tuširanje s toplo vodo tik pred spanjem zelo koristno. Glede na pravila si velja zapomniti, da nas topla voda umirja, hladna pa spodbuja našo aktivnost. Zato se tuširajte nekaj minut dnevno, saj nam bo telo zelo hvaležno, ko se bo počutilo popolnoma prenovljeno. Kljub vsemu pa nikar ne pretiravajte, saj pretirano tuširanje ali kopanje v vodi, tako v morju kot v bazenu, lahko prebudi občutek utrujenosti, saj poleg negativne energije voda odplavlja tudi našo pozitivno energijo. Če občasno občutite neobičajno nervozo ali bes, morda vas ob dotiku s sintetičnimi tkaninami strese elektrika, pri česanju pa opazite svoje naelektrene lase, je mogoče, da imate povečan bioenergetski potencial ali pa imate močno povečano stanje negativne energije. V takšnem primeru kar pogumno pod tuš in odplaknite svoje težave!

Vsako jutro po vročem tuširanju ne pozabite na oblivanje s hladno vodo in pustite, da voda masira vaše telo. Takšna masaža izboljšuje krvni obtok in vas pripravlja na vsakodnevne telesne aktivnosti. Koristila vam bo tudi masaža z brisačo, in sicer v predelu srca. Zvečer si privoščite kopel v topli vodi, kateri ste dodali nekoliko kapljic eteričnega olja, ki umirja krvna obtočila, upočasni prebavo, ublaži stresna stanja in predvsem osveži kožo ter jo tako pripravi na večerni počitek.

.
Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE