Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaVisoki odmerki vitamina C koristni za bolnike z rakom?

Visoki odmerki vitamina C koristni za bolnike z rakom?

MORDA VAS ZANIMA

Dokazi, da so lahko visoki dnevni odmerki vitamina C izjemno koristne za bolnike z rakom, postajajo iz dneva v dan bolj očitni. Že v preteklosti so bile opravljene raziskave, ki so pokazale, da je liposomski vitamin C zelo učinkovit pri zdravljenju različnih okužb, učinkovit pa naj bi bil tudi pri zmanjševanju tveganja za nastanek raka.

Izredno koristen tudi pri boleznih sodobnega časa

- Oglas -

Pred kratkim opravljena študija, ki je bila izvedena na ameriški kliniki Riordan, je potrdila, da je lahko vitamin C zelo koristen za ljudi, ki so zboleli za rakom. Visoke doze namreč preprečujejo vnetja, ki so eden glavnih dejavnikov za nastanek te bolezni. Vnetja v telesu predstavljajo povečano nevarnost za nastanek različnih vrst raka, pri rakavih pacientih pa vnetja močno zmanjšujejo možnost uspešnega zdravljenja oziroma okrevanja. Vnetja namreč oslabijo imunski sistem, vplivajo na sindrom kaheksije in zmanjšujejo odzivnost pacientov na terapijo.

Vitamin C

Kronična vnetja eden glavnih vzrokov za nastanek raka in poslabšanje bolezni

Na podlagi razširjenosti vnetij v telesu rakavih pacientov je mogoče oceniti nadaljnji potek bolezni in možnosti za preživetje. Pacienti, pri katerih niso prisotna kronična vnetja, imajo bistveno več možnosti za daljše življenje. Omenjena raziskava je potekala tako, da so pacientom z rakom dnevno injicirali visoke doze vitamina C in nato analizirali učinke. To je bil prvi primer raziskave, kjer so osredotočili le na vnetja v telesu pri ljudeh, ki so zboleli za rakom, in na njihovo povezavo z vnosom vitamina C. Rezultati so zelo obetajoči, saj so visoke doze vitamina C ublažile vnetja v telesu, ki imajo velik vpliv tako na nastanek kot napredovanje bolezni.

Vitamin C učinkovit pri različnih vrstah raka

Visoke doze vitamina C lahko pomagajo pacientom z različnimi vrstami raka. Med drugim je vitamin C v visokih odmerkih koristen pri raku prostate, raku na dojkah, pri kožnem raku, raku trebušne slinavke in raku ščitnice ter pri raku na mehurju in pljučih. Priporočljiv odmerek liposomskega vitamina C naj bi bila od 10.000 do 12.000 mg na dan. Najbolje jo je razporediti v več manjših odmerkov, saj se vitamin tako lažje absorbira, seveda pa se morate o tem posvetovati z zdravnikom ali strokovnjakom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×