Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaVisoki odmerki vitamina C koristni za bolnike z rakom?

Visoki odmerki vitamina C koristni za bolnike z rakom?

MORDA VAS ZANIMA

Dokazi, da so lahko visoki dnevni odmerki vitamina C izjemno koristne za bolnike z rakom, postajajo iz dneva v dan bolj očitni. Že v preteklosti so bile opravljene raziskave, ki so pokazale, da je liposomski vitamin C zelo učinkovit pri zdravljenju različnih okužb, učinkovit pa naj bi bil tudi pri zmanjševanju tveganja za nastanek raka.

Izredno koristen tudi pri boleznih sodobnega časa

- Oglas -

Pred kratkim opravljena študija, ki je bila izvedena na ameriški kliniki Riordan, je potrdila, da je lahko vitamin C zelo koristen za ljudi, ki so zboleli za rakom. Visoke doze namreč preprečujejo vnetja, ki so eden glavnih dejavnikov za nastanek te bolezni. Vnetja v telesu predstavljajo povečano nevarnost za nastanek različnih vrst raka, pri rakavih pacientih pa vnetja močno zmanjšujejo možnost uspešnega zdravljenja oziroma okrevanja. Vnetja namreč oslabijo imunski sistem, vplivajo na sindrom kaheksije in zmanjšujejo odzivnost pacientov na terapijo.

Vitamin C

Kronična vnetja eden glavnih vzrokov za nastanek raka in poslabšanje bolezni

Na podlagi razširjenosti vnetij v telesu rakavih pacientov je mogoče oceniti nadaljnji potek bolezni in možnosti za preživetje. Pacienti, pri katerih niso prisotna kronična vnetja, imajo bistveno več možnosti za daljše življenje. Omenjena raziskava je potekala tako, da so pacientom z rakom dnevno injicirali visoke doze vitamina C in nato analizirali učinke. To je bil prvi primer raziskave, kjer so osredotočili le na vnetja v telesu pri ljudeh, ki so zboleli za rakom, in na njihovo povezavo z vnosom vitamina C. Rezultati so zelo obetajoči, saj so visoke doze vitamina C ublažile vnetja v telesu, ki imajo velik vpliv tako na nastanek kot napredovanje bolezni.

Vitamin C učinkovit pri različnih vrstah raka

Visoke doze vitamina C lahko pomagajo pacientom z različnimi vrstami raka. Med drugim je vitamin C v visokih odmerkih koristen pri raku prostate, raku na dojkah, pri kožnem raku, raku trebušne slinavke in raku ščitnice ter pri raku na mehurju in pljučih. Priporočljiv odmerek liposomskega vitamina C naj bi bila od 10.000 do 12.000 mg na dan. Najbolje jo je razporediti v več manjših odmerkov, saj se vitamin tako lažje absorbira, seveda pa se morate o tem posvetovati z zdravnikom ali strokovnjakom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×