0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaVisoki odmerki vitamina C koristni za bolnike z rakom?

Visoki odmerki vitamina C koristni za bolnike z rakom?

MORDA VAS ZANIMA

Dokazi, da so lahko visoki dnevni odmerki vitamina C izjemno koristne za bolnike z rakom, postajajo iz dneva v dan bolj očitni. Že v preteklosti so bile opravljene raziskave, ki so pokazale, da je liposomski vitamin C zelo učinkovit pri zdravljenju različnih okužb, učinkovit pa naj bi bil tudi pri zmanjševanju tveganja za nastanek raka.

- Oglas -

Izredno koristen tudi pri boleznih sodobnega časa

Pred kratkim opravljena študija, ki je bila izvedena na ameriški kliniki Riordan, je potrdila, da je lahko vitamin C zelo koristen za ljudi, ki so zboleli za rakom. Visoke doze namreč preprečujejo vnetja, ki so eden glavnih dejavnikov za nastanek te bolezni. Vnetja v telesu predstavljajo povečano nevarnost za nastanek različnih vrst raka, pri rakavih pacientih pa vnetja močno zmanjšujejo možnost uspešnega zdravljenja oziroma okrevanja. Vnetja namreč oslabijo imunski sistem, vplivajo na sindrom kaheksije in zmanjšujejo odzivnost pacientov na terapijo.

Vitamin C

Kronična vnetja eden glavnih vzrokov za nastanek raka in poslabšanje bolezni

Na podlagi razširjenosti vnetij v telesu rakavih pacientov je mogoče oceniti nadaljnji potek bolezni in možnosti za preživetje. Pacienti, pri katerih niso prisotna kronična vnetja, imajo bistveno več možnosti za daljše življenje. Omenjena raziskava je potekala tako, da so pacientom z rakom dnevno injicirali visoke doze vitamina C in nato analizirali učinke. To je bil prvi primer raziskave, kjer so osredotočili le na vnetja v telesu pri ljudeh, ki so zboleli za rakom, in na njihovo povezavo z vnosom vitamina C. Rezultati so zelo obetajoči, saj so visoke doze vitamina C ublažile vnetja v telesu, ki imajo velik vpliv tako na nastanek kot napredovanje bolezni.

- Oglas -

Vitamin C učinkovit pri različnih vrstah raka

Visoke doze vitamina C lahko pomagajo pacientom z različnimi vrstami raka. Med drugim je vitamin C v visokih odmerkih koristen pri raku prostate, raku na dojkah, pri kožnem raku, raku trebušne slinavke in raku ščitnice ter pri raku na mehurju in pljučih. Priporočljiv odmerek liposomskega vitamina C naj bi bila od 10.000 do 12.000 mg na dan. Najbolje jo je razporediti v več manjših odmerkov, saj se vitamin tako lažje absorbira, seveda pa se morate o tem posvetovati z zdravnikom ali strokovnjakom.

.

NAJNOVEJŠE