- Oglas -
SESTAVINE
- 500 g krompirja
- 250 ml zelenjavne juhe
- 2 korenja
- 1 čebula
- peteršilj
- 50 g sira s plemenito plesnijo
- sol
- poper
- muškatni orešek
- 1 ohrovt
- olje
PRIPRAVA
- Olupimo krompir in ga narežemo na koščke ter skuhamo v 125 ml zelenjavne juhe. Olupimo in nasekljamo čebulo. Očistimo in naribamo korenje. Sesekljamo peteršilj.
- Kuhan krompir pretlačimo skupaj z juho. Popražimo ga s sesekljano čebulo, enim korenčkom, sirom s plemenito plesnijo in peteršiljem. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Očistimo ohrovt in ga kuhamo 6 minut, nato ga razdelimo na posamezne liste, odrežemo debelejše dele, da so listi čim bolj ravni. Liste namažemo z nadevom, vse skupaj zvijemo v rolico in zvitke povijemo z vrvico.
- Zvitke segrejemo na vročem olju, dokler ne porjavijo nato v ponev dodamo nariban korenček, dodamo preostalo juho in še malo pokuhamo.
- oglas -