0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ReceptiVeganski krofi: Preverjen recept za najboljše krofe

Veganski krofi: Preverjen recept za najboljše krofe

MORDA VAS ZANIMA

Veganski krofi, ki vas bodo prepričali, da je so tudi veganske različice tradicionalnih slaščic lahko okusne. Preverjen recept za najboljše krofe!

- Oglas -

Ste mislili, da je krofe nemogoče pripraviti na veganski način in da ne bodo izgledali tako lepo, kot klasični? Naj vas presenetimo s tem preverjenim receptom za domače veganske krofe, ki smo ga uporabili že mnogokrat in z malo vaje bodo krofi takšni, kot “ta pravi” v nekoliko bolj zdravi različici.

SESTAVINE:

  • 500 ml mlaÄŤnega sojinega napitka
  • 4 jušne Ĺľlice kokosovega sladkorja
  • 1 vreÄŤka vaniljevega sladkorja ali 1/2 ÄŤajne ĹľliÄŤke vaniljevega stroka
  • 2 kocki sveĹľega kvasa
  • 1 kg moke (tip 400)
  • 1 ÄŤajna ĹľliÄŤka soli
  • 12 jušnih Ĺľlic aquafabe (slanica ÄŤiÄŤerke)
  • 3/4 ÄŤajne ĹľliÄŤke kurkume
  • limonina lupina 1 limone
  • 6 jušnih Ĺľlic ruma
  • 100 ml rastlinskega olja

Nadev za krofe

  • Marmelada – po okusu

PRIPRAVA:

  1. V globoki skodelici zmešamo sojin napitek, sladkor, vaniljo, kvas in 2 žlički moke, ki smo ju vzeli od 1 kg moke, in postavimo na toplo, da kvas začne reagirati.
  2. Medtem v veÄŤjo posodo presejemo moko ter kurkumo in na sredini naredimo jamico za kvasec.
  3. Po robu moke potrosimo sol.
  4. Kvasec zlijemo v jamico in ga vmešamo v moko. Dodamo preostale sestavine.
  5. Sestavine ročno mesimo 30 minut oz. 10 minut z ročnim mešalnikom (kavlji za testo). Testo naj bo mehko ter zračno in odstopati mora od posode in rok oz. kavljev.
  6. S pomokanimi rokami oblikujemo 80-gramsko kroglico. Med dlanmi jo valjamo, dokler ne nastane lepa krogla z gladko površino, ki jo položimo na papir za peko ali pomokano krpo.
  7. Krofe pokrijemo s ÄŤisto krpo in jih za vsaj 20 minut postavimo na toplo, da vzhajajo.
  8. Krofe ocvremo v vročem rastlinskem olju. Pri cvrtju jih vedno pazljivo spustimo v maščobo z zgornjo stranjo:
    • V cvrtniku pri temperaturi 150 stopinj Celzija: cvremo jih 4 minute na vsaki strani.
    • Na štedilniku v globoki posodi pri temperaturi 170 stopinj Celzija: ko krofe poloĹľimo v olje, jih pokrijemo s pokrovko. Po pribliĹľno 2 minutah jih obrnemo in pri odprti posodi cvremo še dodatni 2 minuti.Za bolj zdravo razliÄŤico krofe speÄŤemo v peÄŤici pri temperaturi 180 stopinj Celzija. Krofi so peÄŤeni po 12 oz. 15 minutah.
  9. Ocvrte oz. peÄŤene krofe vzamemo iz posode oz. peÄŤice in jih poloĹľimo na papirnate brisaÄŤe.
  10. V nekoliko ohlajene krofe vbrizgamo marmelado.
  11. Na koncu jih posujemo s sladkorjem v prahu in postreĹľemo.
- oglas -

NAJNOVEJĹ I RECEPTI