- Oglas -
Veganski golaž z gobami prinaša vse, kar obožujemo pri tradicionalnem golažu: bogato omako, polno okusov, le da jo tokrat ustvarjajo slastne gobe. Popoln za hladnejše dni, ko se prileže nekaj toplega in dišečega. Postrezite ga z rezinami svežega kruha ali krompirjem za popoln obrok.
Sestavine (4 porcije):
- 2 večji šalotki
- 600 g ostrig
- 200 g svežih gob ali 50 g posušenih divjih gob
- 2 stroka česna
- pol žlice mlete rdeče paprike – četrt žlice mlete dimljene paprike – pol žličke zdrobljene kumine
- pol čajne žličke posušenega majarona
- 1 lovorjev list
- 2 mesnata paradižnika
- 4 srednje veliki krompirji + 1 za zgostitev
- voda ali zelenjavna juha – 1 bučka – sol, mleti črni poper
- olje
Priprava:
- Šalotko očistite in drobno sesekljajte. Prepražite na olju, da postekleni.
- Dodajte na majhne koščke narezane gobe in popecite. 3. Solite, dodajte korenje, drobno sesekljan česen, obe mleti papriki, kumino, majaron in lovorjev list.
- Vse skupaj prepražite, dodajte na kocke narezan paradižnik, na kocke narezan krompir in zalijte z vodo ali zelenjavno juho.
- Ko je krompir skoraj kuhan, dodajte na kocke narezano bučko.
- Ko je kuhana, enolončnico zgostite z naribanim krompirjem. Nekaj časa kuhajte in po potrebi začinite.
- oglas -