DomovZdravi ReceptiVeganski golaž z gobami

Veganski golaž z gobami

- Oglas -

Veganski golaž z gobami prinaša vse, kar obožujemo pri tradicionalnem golažu: bogato omako, polno okusov, le da jo tokrat ustvarjajo slastne gobe. Popoln za hladnejše dni, ko se prileže nekaj toplega in dišečega. Postrezite ga z rezinami svežega kruha ali krompirjem za popoln obrok.

Sestavine (4 porcije):

  • 2 večji šalotki
  •  600 g ostrig
  • 200 g svežih gob ali 50 g posušenih divjih gob
  • 2 stroka česna
  • pol žlice mlete rdeče paprike – četrt žlice mlete dimljene paprike – pol žličke zdrobljene kumine
  • pol čajne žličke posušenega majarona
  • 1 lovorjev list
  • 2 mesnata paradižnika
  • 4 srednje veliki krompirji + 1 za zgostitev
  • voda ali zelenjavna juha – 1 bučka – sol, mleti črni poper
  • olje

Priprava:

  1. Šalotko očistite in drobno sesekljajte. Prepražite na olju, da postekleni.
  2. Dodajte na majhne koščke narezane gobe in popecite. 3. Solite, dodajte korenje, drobno sesekljan česen, obe mleti papriki, kumino, majaron in lovorjev list.
  3. Vse skupaj prepražite, dodajte na kocke narezan paradižnik, na kocke narezan krompir in zalijte z vodo ali zelenjavno juho.
  4. Ko je krompir skoraj kuhan, dodajte na kocke narezano bučko.
  5. Ko je kuhana, enolončnico zgostite z naribanim krompirjem. Nekaj časa kuhajte in po potrebi začinite.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI